Stor forskel på trygheden i boligafdelinger

Politiets tryghedsindeks og en beboerundersøgelse i Bo-Vest viser, at beboerne generelt er mere trygge her end i andre boligafdelinger på vestegnen

Beboerne i boligselskabet Bo-Vests boligafdelinger er generelt mere trygge end andre beboere på vestegnen. I hvert fald hvis man skal tro tallene fra politiets nyeste tryghedsindeks og en beboerundersøgelse, som boligselskabet netop har foretaget.
Nye tal fra Politiets Tryghedsindeks viser, at godt og vel 82 procent af borgerne i Københavns Vestegns Politikreds føler sig trygge i deres nabolag. Til sammenligning viser tal fra den store tilfredsheds-undersøgelse, der er udført blandt beboerne i Bo-Vests lejemål, at 88 procent er trygge i deres boligområde.
Begge undersøgelser er gennemført i efteråret 2016 og offentliggjort i december.

Renoveringer har effekt

I Bo-Vest mener administrerende direktør Ulrik Brock Hoffmeyer, at der er tale om et resultat af boligselskabets langsigtede arbejde for at skabe bedre boligområder.
”Langt de fleste af vores beboere er trygge ved at bo hos os og ved at bevæge sig rundt i vores boligområder. Det fortæller os, at vores arbejde med de boligsociale indsatser i områderne, samarbejdet med kommunerne, politiet og ikke mindst beboerne selv virker. Man skal heller ikke undervurdere, at de mange frivillige aktiviteter og de mange store renoveringer har en positiv effekt på boligområderne,” siger Ulrik Brock Hoffmeyer.
Han mener også, at lange ventelister og lave fraflytningsprocenter i Bo-Vest er et udtryk for tilfredshed og tryghed blandt beboerne.

Beboernes egen fortjeneste

Men beboerne kan også takke sig selv for de gode tal, mener Bo-Vest-direktøren.
”Trygheden er ofte beboernes egen fortjeneste, når de bruger beboerhuse og udearealer til at skabe frivillige aktiviteter som cafedrift, cykelværksted og beboerhaver, der gør, at de lærer hinanden bedre at kende. Det gode naboskab er med til at øge trygheden,” siger Ulrik Brock Hoffmeyer.
Flere af Bo-Vests boligafdelinger skal renoveres over de næste 5-10 år, og de tre boligsociale projekter i Albertslund, Brøndby Strand og Greve Nord, som Bo-Vest administrerer, er netop fornyet for nye fireårige perioder.
due

Publiceret 12 January 2017 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Albertslund Posten
SENESTE TV