Se video og billeder:

Rampelysene tændes for sidste gang i Kærnehuset

Men teater-traditionen videreføres i Bakkens Hjerte, fastslår mangeårig instruktør

Af
Finn Due Larsen

Skal der siges farvel, kan det lige så godt gøres med manér.
Klub Kærnehuset skal som tidligere omtalt lukke 1. maj og sammenlægges med Bakkens Hjerte, og fra 1. april overflyttes børn og personale.
Så hvorfor ikke, som noget af det sidste i huset, stable en festlig teaterforestilling på benene?
Teater har i alle årene været en vigtig del af aktiviteterne i Kærnehuset. Med Sonja Kondrup som instruktør, og det er heller ingen undtagelse, når stykket “Det er vigtigt at læse” vises mandag og tirsdag i den kommende uge.
“Ja, det er vores sidste forestilling her, og det er da lidt vemodigt. Men vi fortsætter i Bakkens Hjerte med at spille teater”, siger den 71-årige, erfarne kvinde, og tilføjer med et grin:
“Jeg bliver nok ved, til jeg er 100!”

Et slags tilbageblik

Selv om det er vemodigt, så er det altså langt fra triste miner, der præger billedet i huset. Som altid er der hektisk aktivitet foran og bag scenen med at øve forestillingen “Det er vigtigt at læse”, da avisen kigger ind.
Om den fortæller Sonja Kondrup, at den er et slags tilbageblik:
“For 10 år siden var der en stor kampagne i Albertslund under daværende chefpsykolog Emil Kruse. Det gik ud på, at man ville lære forældre at læse et kvarter om dagen med deres børn. Der blev lavet en bog om emnet og forskellige tiltag, blandt andet teater med børnehaveklasser. Jeg deltog i projektet.”
Sonja Kondrup forklarer, at det førte til en beslutning om at lave en teaterforestilling om hvor vigtigt det er at læse bøger, og “Det er vigtigt at læse” blev vist på Roholmskolen i 2007.

Jeg bliver ved, til jeg bliver 100!, fastslår 71-årige Sonja Kondrup.

Jeg bliver ved, til jeg bliver 100!, fastslår 71-årige Sonja Kondrup.

Poesi, fantasi og musik

I forestillingen følger vi nogle børn, der på en lejrskole arbejder med emnet fantasi. De børn der læser bøger, bliver indfanget af nogle alfer og kommer til Fantasia, hvor lysene er ved at dø, fordi børn ikke læser bøger mere og ikke kan fortælle eventyr.
Stykket er fyldt med poesi, fantasi og smuk musik, og kan ses mandag kl. 18.30 og tirsdag kl. 17.30.
“Vi har 14 dejlige, interesserede og dygtige piger med denne gang, og flere af pigerne spiller flere roller”, fortæller Sonja Kondrup.
Som altid med stor begejstring.

null

Publiceret 17 March 2017 10:50

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Albertslund Posten
SENESTE TV