Katrine Buhl Møller og Susanne Storm Lind opfordrer alle byens foreninger til at melde sig til årets ’Gang i byen’. Foto: brie

Katrine Buhl Møller og Susanne Storm Lind opfordrer alle byens foreninger til at melde sig til årets ’Gang i byen’. Foto: brie

'Gang i byen' er foreningernes udstillingsrum

Allerede nu skal foreningerne melde sig til ’Gang i byen’ – der i år finder sted 9. september

Af
Jørgen Brieghel

”Sidste år var der stor succes med den første udgave af 'Gang i byen'. Den 9. september er det tid igen, og som noget af det første, gælder det om at få så mange foreninger som muligt til at deltage”, lyder det fra Katrine Buhl Møller, Albertslund Kommune, og Susanne Storm Lind, formand for Folkeoplysningsudvalget.
”Allerede nu skal foreningerne melde sig til. Det er jo deres udstillingsrum. Det er dagen, hvor de viser resten af byen, hvad de kan, og hvor de har mulighed for at få flere medlemmer. Det er dagen, hvor vi fejrer byens mange foreninger, og samtidig får masser af god og aktiv underholdning”, siger Katrine Buhl Møller.

Datoen er flyttet

”Efter 'Gang i byen' sidste år har vi hørt deltagerne, hvad de syntes om arrangementet – der jo er en udløber af den gamle ”Foreningernes Dag”, siger Susanne Storm Lind. ”Ud fra succesen sidste år, justerer vi dette års arrangement. Vi har igen indgået et tæt samarbejde med forvaltningen, der sørger for at holde kontakten til foreningerne. Centerforeningen for Albertslund Centrum er også med, ligesom ved `Gang i byen" sidste år”.
Opskriften er på mange måder den samme som i 2016.
”Datoen er dog flyttet, da der sker rigtig mange ting den første weekend i september, hvor vi tidligere har holdt 'Gang i byen'. Nu bliver det den anden weekend – altså 9. september. Det er umiddelbart før Vestegnens Kulturuge, og foreningernes 'Gang i byen ' vil være en fin start på en Kulturuge, der jo også rummer mange lokale arrangementer”, siger Katrine Buhl Møller.

'Gang i byen' havde premiere i 2016. Nu bygges der videre på succesen fra dengang. Arkivfoto: due

'Gang i byen' havde premiere i 2016. Nu bygges der videre på succesen fra dengang. Arkivfoto: due

Overflødighedshorn

”Sidste år forsøgte vi at få private iværksættere og ildsjæle til at komme og være med. Det var der ikke stor tilslutning til. Så i år koncentrerer vi os igen om foreningerne og et samarbejde med Centerforeningen”, siger Susanne Storm Lind.
Det er planen, at 'Gang i byen' skal være det overflødighedshorn af foreningsaktiviteter, som vi kender. Så opfordringen lyder, at foreningerne skal byde ind med, hvad de gerne vil vise byens borgere. Der skal også være et stort musikalsk hovednavn, som kan trække ekstra mange til Albertslund Centrum.
Der bliver i år en hovedscene på Bytorvet. Derudover kommer der fire 'arme' ud i centret i form af mindre scener og områder, hvor aktiviteterne sker, og boderne lokker med tilbud.
Centret deles ikke op i egentlige tema-områder, som det blev forsøgt sidste år. Men formentlig vil f.eks. børnearrangementer samles et sted.
”Vi vil gøre mere ud af at sørge for siddepladser rundt omkring, så folk kan slå sig ned, hvor de har lyst og lytte og se og fornøjes, samt at købe lidt at spise og drikke”, siger Susanne Storm Lind. ”Det har mange ønsket sig”.

Sæt kryds

Detaljerne for arrangementet kommer senere. Lige nu handler det om, at foreningerne skal melde sig, så forarbejdet kan komme i gang.
”Sæt kryds i kalenderen ved lørdag den 9. september. Kontakt Ulla Brandt Lasson fra Kulturforvaltningen på mail: ulla.brandt.lasson@albertslund.dk eller telefon 43 68 69 09. Og følg så med på vores Facebook-side 'Gang i byen 2017' – hvor alle nyheder om årets arrangement bliver offentliggjort”, siger Susanne Storm Lind og Katrine Buhl Møller.

Publiceret 21 April 2017 10:00

SENESTE TV