Nu kan ældre købe varm mad på Albo

Ældrerådet og Albertslund Kommune har sat gang i et forsøg med varm mad til frokost på Albo

Af
Jørgen Brieghel

”Der er mange ældre, som ikke selv har mulighed for at lave mad. Mennesker som tidligere kom i caféen på Albo og spiste et måltid varm mad til frokost. Vi har hørt, at mange savner den mulighed. Den mulighed får de nu”, siger Ásdis Óladóttir, psykomotorisk terapeut i det Åbne aktivitets og træningstilbud på Albo. Et forsøg med en madordning er netop sat i gang. Ældrerådet har taget initiativ til ordningen, der støttes økonomisk af Albertslund Kommune. For 45 kr. pr. måltid kan man købe en varm ret. ”Vi har plads til 30 personer per dag i ordningen, så det er først til mølle”, siger Ásdis Óladóttir.

Mad til hverdag

Albo er jo lukket som plejecenter. Beboerne er flyttet til Albertshøj. Men det Åbne aktivitetstilbud findes stadig i det gamle plejecenter. Her er der daglige aktiviteter, og som noget nyt er der nu også mulighed for at spise et måltid varmt mad. ”Maden leveres af firmaet ”Mad til hverdag”, som også leverer maden til Albertshøj og Humlehusene”, fortæller køkkenassistent Marianne Frimodt. ”Mad til hverdag” har det økologiske spisemærke i bronze, som betyder at de bruger 30-60% økologiske råvarer.

Ældre i klemme

”Ældrerådet oplevede, at mange ældre var kommet i klemme, da køkkenet på Albo lukkede”, fortæller Asdis Óladóttir. ”De manglede et sted at komme og få et måltid varm mad, der er til at betale. Ganske vist har vi fået Café Albertine i Sundhedshuset. Deres mad er lækker, men erfaringerne har vist, at mange ældre foretrækker mere traditionelle retter og til en lavere pris”. Et udpluk af menukortet for april-maj på Albo lyder f.eks.: svinekam med skysauce, oksesteg med skysauce, benløse fugle, frikadeller, krydret nakkesteg, gullasch, medister og hakkebøf med bløde løg. Menuen kan hentes i det Åbne Aktivitetstilbud på Albo.

Tilmelding

Man skal tilmelde sig ordningen ved at ringe på tlf: 23 31 72 11 mellem kl. 8 og 9.30 Maden serveres kl. 12 i aktivitetscentret på Albo. Tilmelding er bindende. ”Man får både et måltid varm mad og mulighed for socialt samvær. Samtidig giver det måske de ældre, som bor i eget hjem, lyst til at deltage i nogle af de mange andre aktiviteter vi har i det Åbne aktivitetstilbud”, siger Ásdis Óladóttir. Ordningen kører som et pilotprojekt fra 24.april til 7. juli. ”Vi modtager kun kontanter. Man medbringer egne drikkevarer, vi tilbyder isvand!”, siger Ásdis Óladóttir. Hvis der er stor interesse for ordningen, vil man forsøge at få madprojektet forlænget.

Publiceret 21 April 2017 07:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV