Hør lieder og nyt flygel i Rytterskolen

Sangsolist Leif Jone kan opleves i Rytterskolen, hvor man også kan høre det nye Blüthner flygel

Herstedvester Kirke byder på Liedaften – sammen med Schumann, Schubert og Carl Nielsen. Det finder sted tirsdag 16. maj kl. 19.30. Sangsolist er Leif Jone, der fra den kommende sæson er en del af det faste solistensemble på Den Kongelige Opera.
Robert Schumanns 'Dichterliebe' er især højt beskattet, og det med stor grund. En mageløs samling af 16 sange omhandlende kærlighed med tekst af Heinrich Heine.
Der findes kun få skønnere romantiske kærlighedssange, og der synges intenst om længsel, smerte, tårer og de store lidenskaber. Som tyske romantikere kan gøre det.
Efter pausen – hvor man kan forsyne sig med kaffe og kage, eller købe et glas vin – synger Leif Jone smagsprøver på Schuberts berømte sangcyklus 'Winterreise' samt et par sange af danske Carl Nielsen.
Den norske bariton-sanger høster i disse år stor ros og anerkendelse. Hans naturlige stemme begejstrer alle: når han f.eks. synger roller på det Kgl. Teater eller lieder og sange rundt i de nordiske lande. Næste år i 'Rigoletto' i Operaen.

Nyt flygel

Rytterskolen har netop fået helt nyt flygel, og her akkompagnerer Martin Norddahl.
Flygelet er af mærket Irmler, som produceres af den legendariske tyske klaverinstrumentmager Blüthner. Herstedvester Kirkes organist fortæller, at de allerede er blevet virkelig begejstrerede for instrumentet. Det er ikke i helt samme liga som Steinway & Sons, men i det spændende felt lige under. Med en lidt mørkere og måske mere personlig klang.
”De lange basstrenge kan virkelig skabe vellyd og musikalsk udtryk – i Rytterskolens perfekte, kammermusikalske rum”, udtaler organist Jeppe Rönnow. Yderst velegnet til at akkompagnere sange og lieder.
'Dichterliebe' varer ca. 30 min, og sammenlagt varer aftenen en times tid – medmindre Leif Jone overtales til at synge en sang eller to af Grieg som ekstranummer. Det falder aldrig svært for en nordmand!
Rytterskolen omdannes til en wienersalon - hvor små caféborde forsøger at genskabe en salon-stemning som i Romantikken.
brie

Publiceret 15 May 2017 04:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV