Trodsede regnen og krævede velfærd

Også Albertslund var med på elfærdsdemo

Af
Finn Due Larsen

Der var kaldt til Velfærdsdemonstrationer over hele landet den 10. maj, og Albertslund var ingen undtagelse. På Bytorvet mødtes borgere, fagforeningsfolk og kandidater til kommunalvalget, for at sige nej til nedskæringer – ja til velfærd, som der også stod på det store banner over scenen.
Det regnede, men det holdt ikke folk fra at komme til Velfærdsdemonstration på Bytorvet.
”Vi vil investere i vores fælles velfærd” lød det fra de tre talere.
Fra scenen blev der sat lidt flere ord på overskriften:
“Vi siger nej tak til flere nedskæringer. Men vi siger også ja! Ja til velfærd. Ja til tryghed. Og ja til at holde hånden over og under hinanden”, sagde Vivi Nør Jacobsen fra SF.
Hun pegede på, at den samlede danske økonomi aldrig har været større, og at der derfor er et politisk valg, at velfærds-investeringerne nu er de laveste i 50 år.
“Det rammer også børn. Man taler abstrakt om børnefattigdom. Men det ikke spor abstrakt, det er helt konkret: Kan Amina holde fødselsdag for klassen, og kan Olivers få pengene til at række, hvor han går til svømning?”, lød det fra SF-kandidaten.
Winnie Axelsen fra HK Kommunal talte om sparekrav i kommunerne, som har fået kollegerne til at løbe stærkt:
“De ansatte løber for stærkt. For de vil jo udrette noget. Men trivslen bliver dårligere, når tempoet bliver så højt. Vi skal stå sammen, og tage vare på hinanden, og vores fælles velfærd”, lød det blandt andet fra Winnie Axelsen, HK Kommunal.
Lene Rygaard Jessen fra Enhedslisten mente, at der er brug for færre kampfly, men mere omsorg. Alle tre talere var enige om, at sige nej tak skattelettelser, og ja tak til mere velfærd.
Bag initiativet stod Velfærdsalliancen, som har samlet partier, faglige organisationer og borgergrupper under mottoet Nej til nedskæringer – ja til velfærd.

Publiceret 17 May 2017 14:31

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Albertslund Posten
SENESTE TV