Forbrændingen skruer op:

Får støtte til federe lyd

Pengene fra Tuborgfondet skal bruges til digitale forstærkere

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Der skulle være god grund til at skrue endnu mere op for lyden i Forbrændingen fremover. For en sum penge er på vej til at gøre lyden endnu bedre.
Forbrændingen har modtaget 37.000 kroner fra Tuborgfondet, og pengene skal bruges til digitale forstærkere, der skal løfte bunden i lyden til særligt de bastunge koncerter.
Det er en ekspertjury med en faglig baggrund indenfor lyd og akustik, som har kvalificeret de mange ansøgninger, og indsnævret feltet, men det er Tuborgfondets bestyrelse, der har truffet den endelige beslutning om, hvilke spillesteder, der modtager en bevilling.

Bunden i lyden vigtig

At Forbrændingen er et af de udvalgte steder, skyldes, at den nuværende lydkvalitet ofte ikke er tilfredsstillende til de mange hip-hop, dub og elektroniske artister, som spillestedet præsenterer, lyder det i begrundelsen, og det tilføjes:
“Her er bunden i lyden meget vigtig, og med nye forstærkere kan Forbrændingen imødekomme kvalitetskrav fra både de optrædende, teknikere og publikum. Som spillested er Forbrændingen afhængig af de mange frivilliges indsats, og de har frivillige i både teknikken, catering og arrangementsafvikling.”
Niels Christian Geil, souschef i Forbrændingen, er glad for støtten fra Tuborgfondet:
”På Forbrændingen er vi enormt glade for at have fået muligheden for at investere endnu mere i den gode lyd, som er så afgørende for at koncertoplevelsen løfter sig ud af rummet – og løfter lytteren ud af kroppen. I forvejen er lyden på Forbrændingen virkelig god – lydteknikere elsker at komme her med deres bands, men nu kan vi facilitere en endnu bedre oplevelse af de helt dybe frekvenser.”

Publiceret 18 May 2017 10:17

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV