Sangerne er klar:

’Galla Opera er smadderhyggeligt’

Tirsdag var sangerne fra Nordic Singers samlet på Birkelundgaard for at få styr på de sidste praktiske detaljer, inden der åbnes for den 8. Galla Opera

Af
Jørgen Brieghel

”Det er dejligt at komme her. Smadderhyggeligt. Et skønt sted, og der er en fantastisk god stemning. Vi kan ikke lade være. Det er årets koncert!”
Sangerne fra Nordic Singers nærmest falder over hinanden for at lovprise den årlige tradition, Opera Galla på Birkelundgaard er blevet.
Tirsdag var de samlet på Birkelundgaard. De sidste praktiske detaljer skulle på plads, inden det går løs med Galla Opera nummer 8 – det sker 11. juni.
Traditioner skal holdes, og det bliver de – næsten – også 11. juni. Koncerten begynder kl. 14, men allerede kl. 12 åbnes dørene. (Der er trykt forkert åbningstid på billetterne, fortæller arrangørerne. Der står kl. 13, men dørene åbnes altså allerede kl. 12).
”Folk plejer at stå i kø for at komme helt frem foran scenen og få gode pladser”, siger Bjarne Dam, formand for Kulturhuset Birkelundgaard. Koncerten finder naturligvis sted i den smukke, store have til Birkelundgaard.
Man medbringer selv stol eller tæppe at sidde på. Mad og drikkevarer købes på stedet.
”Albertslundkoret er ikke med i år”, siger Ivan Warrer, næstformand. ”De har haft travlt med andre koncerter og kunne ikke nå at få øvet til 11. juni”.
Men Magnus Gislason, tenor og konferencier på dagen, forsikrer, at det ikke bliver problem for Nordic Singers og musikerne fra Det kgl Kapel at udfylde de to afdelinger, som koncerten består af.
Traditionen tro bydes der på både kendte operaarier og populær musik. Det klassiske repertoire består bl.a. af værker af Verdi og Mozart. Det populære er bl.a. ABBA, Queen og opera hits. Og så bliver der naturligvis også mulighed for en sang, som alle kan synge med på.
”I år har vi en verdenssanger med. Det er mezzosopranen Susanne Resmark. Hun er en meget stor kunstner, der har sunget på de største scener verden over. Samtidig er hun en dejlig person – helt nede på jorden. Hun passer rigtig godt ind”, siger Magnus Gislason.
Musikere fra Det kgl. Kapel er også med i år. Men der er et par nye navne på. Musikerne i år er: Andreas Orlowitz, violin. Carl-Oscar Østerlind, cello. Andreas Hjorth Jessen, kontrabas. Claus Helge Esbensen, guitar. Lars Bonde, trommer/percussion og Knud Rasmussen, piano.
”Billetsalget er i fuld gang, og vi har solgt over halvdelen af de ledige billetter. Hvis man vil med til Opera Galla, skal man gå ind på vores hjemmeside og bestille: www.kulturhusetbirkelundgaard.dk

Publiceret 18 May 2017 10:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV