U10 semifinalerne: I forgrunden ALF's Johannes Andersson (t.h.) mod en Taastrup-fægter. I baggrunden står den anden semifinale mellem to fægtere fra Taastrup.

U10 semifinalerne: I forgrunden ALF's Johannes Andersson (t.h.) mod en Taastrup-fægter. I baggrunden står den anden semifinale mellem to fægtere fra Taastrup.

Ingen nem dag for Albertslund Fægteklub

Rødovre Fægteklub vandt Vestegnsmesterskaberne, men Albertslund havde alligevel en god dag

Albertslund Fægteklub (ALF) havde ikke nogen nem dag, da naboerne i Glostrup Fægteklub søndag var værter for den anden årlige udgave af Vestegnsmesterskaberne (“VM”) i kårdefægtning. Modsat de tre andre deltagende klubber, måtte ALF af forskellige årsager stille med et stærkt amputeret hold bestående af to U10-fægtere, en stævnedebutterende voksenfægter samt en uprøvet fægteforælder specielt til den indlagte forældre-konkurrence. Sammenlagt blev det Rødovre Fægteklub der løb med titlen som “Vestegnens bedste fægteklub”, men i ALF kan man trods alt glæde sig over de fremmødte fægteres individuelle præstationer. Stævnedebutterende Maria Dimaki var den første kvindelige voksenfægter, der nogensinde er stillet op for ALF, og selvom hun kom til kort over for nogle af naboklubbernes væsentligt mere rutinerede fægtere, så fik hun også hentet både point og en enkelt kampsejr. I pausens konkurrence for ikke-fægtende forældre klarede U10-fægteren Frej Ellebjergs far Lars sig over alt forrygende, og endte på en delt førsteplads med den deltagende forælder for Rødovrefægteklub, foran forældrene fra Taastrup og Glostrup. Blandt de ti fremmødte i U10-kategorien viste både Frej og Johannes Andersson god dagsform, men desværre kom de op mod hinanden allerede i kvartfinalen, og det blev så Johannes der fortsatte. Heldigvis var han så i stand til at følge sejren helt til dørs, da han i semifinalen og i finalen besejrede to af fægterne fra Taastrup. I ALF glæder man sig over de gode takter, og håber at dagens resultater er med til at cementere billedet af kårdefægtning som en sjov og anderledes sport, som det giver god mening for både børn og voksne i Albertslund at prøve kræfter med når træningen efter sommerferien går i gang igen 14. august. brie

Publiceret 20 June 2017 05:00