“Loven skærper kravene til kommunernes tilsyn på det folkeoplysende område”, siger Susanne Storm Lind (Soc.), formand for folkeoplysningsudvalget.

“Loven skærper kravene til kommunernes tilsyn på det folkeoplysende område”, siger Susanne Storm Lind (Soc.), formand for folkeoplysningsudvalget.

Nye krav til byens foreninger

Foreningerne vil mærke skærpede krav og opleve stikprøvekontroller af regnskaberne

Af
Jørgen Brieghel

Regeringen har vedtaget en ny folkeoplysninglov. Man ønsker større åbenhed og gennemsigtighed i forhold til støtten fra kommuner til foreninger. Den nye lov smittede af på flere af de sager, som folkeoplysningsudvalget i Albertslund havde på dagsordenen på det sidste møde før sommerferien. ”Loven skærper kravene til kommunernes tilsyn på det folkeoplysende område. Bl.a. skal alle kommuner sikre, at regnskaber fra foreninger, der modtager kommunale tilskud, er offentligt tilgængelige”, siger Susanne Storm Lind (Soc.), formand for folkeoplysningsudvalget. ”Det påfører kommunerne ekstra administrative opgaver, og for at forenkle disse mest muligt er folkeoplysningsudvalget enige om, der skal ses på de eksisterende retningslinier for at modtage tilskud – på dette møde var det retningslinier for at modtage medlemstilskud, der blev revideret og sendt videre til godkendelse i Kommunalbestyrelsen”. I forlængelse af dette blev udvalget orienteret om, at Albertslund Kommunes eksterne revision henover sommeren vil lave en stikprøve kontrol af tilskudsregnskaber hos 5 foreninger, der modtager medlemstilskud.

Bliv ”Årets forening”

Deadline for indstillinger til Årets Forening 2017 er rykket til den 1. august. Udvalget opfordrer alle til at sende deres indstilling – også selvom de har sendt tidligere uden at vinde prisen. ”Hvert år skal vi vælge mellem mange gode indstillinger, men da der kun er én, der kan vinde, er der altid flere, som bliver skuffede – men det betyder jo ikke, de ikke kan vinde i år” siger Susanne Storm Lind, der glæder sig til at læse de meget forskellige, men altid flotte indstillinger og begrundelser, folkeoplysningsudvalget modtager. Susanne Storm Lind opfordrer også alle foreninger til at tilmelde sig Foreningernes Dag – Gang i Byen, som er foreningernes unikke mulighed for at ’vise sig frem’. ”Mange har allerede reserveret en plads i centret eller en tid på en af de to scener, men vi håber på, at endnu flere vil komme og være en del af denne festlige dag”, siger formanden. Tilmelding kan ske til ula@albertslund.dk

Publiceret 23 June 2017 05:00

SENESTE TV