Juhu, nu er jeg på to hjul:

Gigtramt 16-årig vandt nyttig el-cykel

Freja fra Albertslund var blandt 12 heldige vindere i Gigtforeningens konkurrence

16-årige Freja Graffe fra Albertslund var en af de heldige vindere, da Gigtforeningens velgørenhedscykelløb Hjælperytterne udloddede 12 el-cykler til børn og unge med gigt.
Freja fik overrakt sin el-cykel i Rungsted, hvor Hjælperytterne afsluttede deres tur rundt i Danmark.
Hjælperytterne har netop afsluttet deres tur rundt i Danmark. På 5 dage har de cyklet 825 km for at sætte fokus på børn og unge med gigt. Højdepunktet på turen var uddelingerne af el-cykler til 12 børn med gigt i Herning og Rungsted.
Baggrunden er, at hver tredje dag får et barn i Danmark konstateret gigt. Det viser tal fra Gigtforeningen.
Børnene lever en hverdag, hvor smerter og træthed fylder mindst lige så meget som legeaftaler og fritidsaktiviteter. Freja Graffe har børnegigt og er ofte afhængig af at hendes mor eller søster kører hende til skole, fitness, ungdomsskole og veninder. Efter sommerferien skal Freja starte på HF.
Hjælperytterne gav Freja en el-cykel, så hun på de gode dage, ikke behøver være afhængig af andre, og selv kan cykle til skole, veninder, fitness eller hvor hun end har lyst til at tage hen.
”Det er fantastisk at se, hvilken forskel en el-cykel gør for et barn med gigt. Pludselig kan de deltage på lige fod med kammeraterne, når der skal cykles til fritidsaktiviteter eller skole, og de kan for en stund glemme smerter og træthed. Derfor er overrækkelserne også noget af det, der gør størst indtryk på de frivillige ryttere og servicemedarbejdere på deres tur rundt i Danmark”, siger direktør for Gigtforeningen, Mette Bryde Lind.
due

Publiceret 06 July 2017 05:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV