Bedre og sundere mad til ældre i eget hjem

Albertslund Kommune har fået 5 mio. kr. til et nyt ernæringsprojekt sammen med Silkeborg og Vallensbæk

Albertslund Kommune er sammen med Silkeborg og Vallensbæk kommuner, Metropol og Det Danske Madhus gået i spidsen for et nyt ambitiøst ernæringsprojekt, der skal øge trivslen hos ældre i eget hjem og reducere antallet af genindlæggelser. Til det projekt har de fem partnere i projektet fået fem millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriet.
Projektet skal afprøve og udvikle en række måltidskasser, der visiteres til ældre i eget hjem.
Det kan f.eks. være ældre, der kommer hjem til et tomt køleskab, når de udskrives fra et hospital eller retableringscenter, og som har behov for energi og noget godt at spise. Eller det kan være ældre, der i forbindelse med et genoptræningsforløb, har brug for proteinrige måltider som forudsætning for at kunne genoptrænes. Det kan også være ældre, som gennem øget inddragelse omkring måltidet kan fastholde eller genoptræne en bedre funktionsevne.

Tror på gode resultater

Formand for velfærdsudvalget i Albertslund Kommune, Nils Jensen, siger om projektet:
”Vi kan se, at der desværre er mange ældre, som oplever et dyk i deres ernæring, når de skal fortsætte med genoptræning efter at have været indlagt. Det betyder, at det bliver sværere at opretholde deres funktionsniveau og det går udover livskvaliteten. Og det er ikke et problem, vi i Albertslund er alene om. Sammen med Det Danske Madhus, Ernæringsuddannelsen på Metropol og Vallensbæk og Silkeborg kommuner vil vi derfor udvikle og bruge måltidskasser som et værktøj til rehabilitering og genoptræning. Når vi i kommunerne går sammen med virksomheder, og gerne lokale virksomheder som Det Danske Madhus, og forskere fra Metropol, kan vi skabe nye løsninger til gavn for vores ældre borgere. Derfor er jeg også særlig glad for, at de ældre vil blive inddraget undervejs i hele i projektet.”
brie

Publiceret 07 July 2017 05:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV