Michael Plahn sætter verdensrekord på cykeldelen af tripple-ironman

Der var både noget at glæde sig over og noget at ærgre sig over, da livredderen fra Albertslund Svøm & Fitness deltog i tredobbelt ironman i Østrig

2017 skulle blive året, hvor Michael Plahn gjorde comeback. Michael er til daglig livredder i Albertslund Svøm & Fitness, og han har trænet siden 2009 for at være med i en af de mest vilde idrætspræstationer: IUTA World Championship Triple Ultra Triathlon, der fandt sted sidste uge i Rogner Bad Blumau i Østrig.
Der var både noget at glæde sig og ærgre sig over, da danske Michael Plahn i weekenden deltog i VM i tredobbelt ironman.
Her måtte han kapitulere efter 100 kilometers løb til sidst lørdag, da kroppen sagde fra.
Det fremgår af Michaels Facebook-side “Michael Plahn Ultraironman”.
Da det søndag stadig var muligt at gennemføre de sidste kilometers løb, kastede 34-årige Michael Plahn sig dog ud i projektet, og det lykkedes at gennemføre.
Dermed blev tiderne registreret, og det stod klart, at danskeren satte verdensrekord i cykeldelen på en tredobbelt ironman.
I alt skulle Michael Plahn tilbagelægge 11,4 kilometers svømning, 540 kilometer på cykel og slutte af med 126,6 kilometers løb.
På de 540 kilometers cykling fik Michael Plahn registreret tiden 15 timer og 16 minutter, hvilket giver en gennemsnitshastighed på 35,4 kilometer i timen uden at måtte ligge på hjul.
Dermed slog danskeren den tidligere rekord med en time og 12 minutter.
Michael Plahn stillede op i samme konkurrence i 2009, og denne gang var målet at vinde VM, men det lykkedes ikke.
Inden det gik løs, satte Michael Plahn ord på sin deltagelse i det ekstreme løb.
»Det bliver det sidste, jeg gør i sporten. For to år siden sagde min kæreste, hun gerne ville have et barn. Jeg sagde, jeg gerne ville være verdensmester,« lød det før konkurrencen fra danskeren.
brie

null

Publiceret 10 July 2017 00:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Albertslund Posten
SENESTE TV