Ugens film:

Kærlighed og begær

”Tulipanfeberen”, ”Mit hjem i Hampstead” og ”Dunkirk” er nye film i biograferne fra torsdag

Der er tre nye film på programmet i Albertslundbiograferne fra torsdag.
Den første er ”Tulipanfeberen”.
Tulipanfeberen, også kendt som tulipanmanien, var en periode i den hollandske guldalder, hvor købsprisen på tulipanløg nåede ekstraordinære højder for dernæst at falde dramatisk. Da tulipanfeberen nåede sit højdepunkt, i starten af 1637, blev udvalgte tulipanløg solgt for mere end ti gange årslønnen for en udlært håndværker. Denne udvikling anses generelt for den første spekulative økonomiske boble og begrebet 'tulipanfeber' bruges nu til at betegne økonomiske bobler, hvor en genstands handelsværdi langt overstiger dens egentlige værdi.
Oscarvinder Alicia Vikander fra 'Den danske pige' er tilbage i et elegant og medrivende drama om kærlighed og begær, hvor hun spiller over for Christoph Waltz og Judi Dench.
Amsterdam i 1600-tallet. Den velhavende og aldrende købmand Cornelis Sandvoort (Christoph Waltz) hyrer en ung maler til at male et portræt af sin unge, smukke hustru, Sophia (Alicia Vikander) og ham selv. Sophia og maleren forelsker sig i hinanden, mens hun sidder model for ham. De indleder en passioneret og hemmelig affære og mens tulipanfeberen er på sit højeste, iværksætter de to elskende en risikabel og livsfarlig plan for at sikre en fremtid sammen.

Diane Keaton

”Mit hjem i Hampstead” er en sjov og livsbekræftende feelgood-film om, at kærligheden findes de mest uventede steder og beviser én gang for alle, at alder ikke er en hindring for at starte helt forfra.
Den amerikanske enkefrue, Emily Walker (Diane Keaton), bor ved den smukke hede Hampstead Village i London. Fra sit vindue ser hun et overfald på den excentriske eneboer, Donald (Brendan Gleeson), der har et primitivt men enestående hus i skoven. Emily opsøger ham og opdager, at der bag det barske ydre gemmer sig en charmerende og underfundig mand. Og da Donalds hus og liv i pagt med naturen er truet af et kommende storbyggeri, beslutter Emily sig for at kæmpe imod sammen med denne ualmindelige mand – en mand som hun måske endda kan blive forelsket i.

Mit hjem i Hamspead.

Mit hjem i Hamspead.

Dunkirk

”Dunkirk” er ugens tredje, nye film. 26. maj 1940 omringes hundredtusinder af britiske og allierede tropper af fjendtlige styrker. De er fanget på en strand med ryggen mod havet og situationen bliver hurtigt desperat, da fjenden begynder at angribe fra alle sider. Historien udfolder sig til lands, til vands og i luften. RAF Spitfire jagerfly angriber utrætteligt de fjendtlige jagere, i et desperat forsøg på at beskytte de hundredtusindvis af forsvarsløse soldater på stranden. Samtidig påbegynder hundredvis af småbåde, bemandet af både soldater og civile, en desperat redningsaktion for at redde så mange som muligt af deres soldater. Det bliver en desperat kamp mod tiden, der på alle måder er ved at rinde ud.

Dunkirk.

Dunkirk.

Publiceret 05 August 2017 05:00

SENESTE TV