Vestegns-drenge udsender debutalbum med energisk bluesrock

Mighty Blues Band udgiver sit debutalbum, ’Standing By A Mountain’, udelukkende med egne kompositioner

Af
Jørgen Brieghel

Mighty Blues Band har eksisteret siden starten af 2012. De hører hjemme på den københavnske vestegn, og kan prale af at have øverum i Fabriksparken i Albertslund.
De mange dage i øveren og de talrige timer på landets spillesteder har nu ført til udlevelsen af den optimale drøm: At få sit eget album på gaden.
'Standing By A Mountain' er ude 11. august. En titel og en sang, som netop handler om at tage chancer, at gøre det, man brænder for og leve sine drømme ud uanset størrelsen af alle de forhindringer, der er på vejen.
Albummet, der er indspillet i Grapehouse Studio, hvor Dizzy Mizz Lizzy indspillede deres debutalbum, og hvor kunstnere som D:A:D, Tim Christensen, Thomas Helmig og Sko/Torp ligeledes har indspillet, er produceret af Emil Sauer, som hidtil har haft heavy metal og alternativ rock på sin samvittighed. Det er første gang, han for alvor giver sig i kast med bluesrock. Og han har håndteret opgaven som en rutineret bluesrock-producer. Det er især takket være ham, at albummets udtryk er så autentisk, som det er.
Alle numre på albummet er egne kompositioner, og tekstmæssigt holdes der solidt fast i traditionen i det bluesrockede univers med sange om savn, smerte og svigt – og sange om at være drengerøv og give den fuld gas på 'the highway' og til festen.
Musikalsk befinder vi os i de amerikanske sydstater med tung og groovy bluesrock og storladen sydstatsrock med masser af guitarsoloer, der med garanti kalder på luftguitar. Guitarerne og harmonierne krydres med autentisk mundharpespil.
Albummet er selvfinansieret og udgives på pladeselskabet Boulder's Kiss som CD og kan streames og downloades via alle de gængse tjenester.
Albummets første single, ”Going Nowhere”, kan høres og ses på Mighty Blues Bands egen kanal på Youtube og på bandets Facebookside.
Bandet består af: Henrik Mai: Vokal. Theis Henriksen: Guitar. Kim Luplau: Guitar, kor. Henrik Sørensen: Mundharpe, percussion. Allan Henriksen: Trommer. Lars Schmidt: Bas.
Der er releaseparty for 'Standing By A Mountain' fredag den 11. august 2017 på High Voltage, Gothersgade 8H, 1123 København K.

Publiceret 06 August 2017 06:00

SENESTE TV