DEBAT:

LA vil udlicitere Vej- og Parkafdelingen

Michael Melchert og Carl Andersen, Liberal Alliance, Albertslund

Liberal Alliance fremlægger det første af en række forslag der har til formål at styrke det private erhvervsliv, og give borgerne mere for deres skattekroner. Partiet ønsker en klar liberal erhvervsvenlig profil frem mod efterårets kommunalvalg, hvilket bl.a. dette tiltag skal være behjælpelig med.
Albertslund Kommune og resten af hovedstadsregionen har en lang række tømrer, murer, entreprenører, gartnere og andre erhvervsvirksomheder. Alligevel vælger kommunen kun at sætte 24,2 % af Vej- og Park i udbud. Dette er Liberal Alliance uforstående overfor. Vi mener, at det er ligegyldigt hvem der lapper hullerne i vejen, slår fodboldbanen og klipper parkens hæk, blot det bliver gjort godt, billigt og effektivt. Kommunen skal nemlig i højere grad samarbejde med det lokale erhvervsliv.
Derfor vil Liberal Alliance, med udgangspunkt i Dansk Byggeris analyse af Albertslund Kommune, arbejde på en fuld udlicitering af Vej- og Park. Analysen konkluderer, at Albertslund Kommune med gevinst, kan udlicitere hele afdelingen, og altså i realiteten lukke kommunens materialegård. Dette vil så frigøre 7 mio. kr. i driftsbesparelser.
Vi synes ikke at kommunen skal drive virksomhed, men købe de ydelser den ønsker at få af lokale virksomheder. Man kan ikke være gode til alting, hvorfor det giver rigtig god mening at inddrage det private erhvervsliv meget mere i opgaveløsningen.
Det er vigtigt udliciteringsmaterialet ikke bliver for detaljeret, men blot opsætter kravene til hvad der skal udføres. Det må så være op til den enkelte virksomhed at leve op til disse mål og krav, på den mest effektive måde: Der er ingen grund til, at gøre alt så indviklet. En gartner ved godt hvad der menes når man beder ham slå græsset 2 gange om ugen. Det behøver han ikke 100 siders detailstyret udbudsmateriale til.

Carl Andersen, kandidat til kommunalbestyrelsen og regionsårdet for Liberal Alliance.

Carl Andersen, kandidat til kommunalbestyrelsen og regionsårdet for Liberal Alliance.

Publiceret 06 August 2017 08:00

SENESTE TV