DEBAT:

Spar 45 mio. kr. på bureaukratiet

Michael Melchert – Spidskandidat KV17 for Liberal Alliance

Albertslund kommune har alt for høje udgifter til bureaukrati, hvilket ikke giver os bedre velfærd, men kun højere skatter. De store udgifter til ledelse og administration koster os 45 millioner kroner for meget hvert år. Derfor skal der det være langt større politisk fokus på, at få nedbragt udgifterne, så kommunen sparer mindst 45 mio. skattekroner på bureaukratiet årligt. 
Vi kan godt effektivisere bureaukratiet uden at miste velfærd, da de mange mio. kroner ikke tabes på den borgernære service og velfærden, men i administrationen og for meget ledelse. Som eksempel på hvor pengene forsvinder hen, kan man kigge på kommunens indkøbspolitik, hvor der bør kunne spares omkring 3 mio. kroner årligt, ved at optimere indkøbsaftalerne og bruge dem mere effektivt. 
Vi skrev i Liberal Alliance om bureaukratiet forud for kommunalvalget i 2013, samt gik til valg på at effektivisere kommunens administration og ledelse. Desværre kom Liberal Alliance ikke ind, og der er ikke sket meget siden, problemet består stadig her 4 år senere. Albertslund er forsat blandt de 5 kommuner i Danmark, som bruger flest skattekroner på unødvendig ledelse og for dyr administration. Borgmesteren med hans politiske flertal, har ikke for alvor gjort noget ved problemet, dette betaler Albertslunds borgere dyrt for over skatten. Havde kommunalbestyrelsen haft fokus dette allerede i 2013, kunne Albertslund have sparet mere end 150 millioner kroner de sidste 4 år. 
I Liberal Alliance har vi stadig stort fokus på Albertslunds spild af skattekroner, derfor går vi til kommunalvalg 2017 med den samme mærkesag - der skal effektiviseres i kommunens administration og ledelse, så vi får mindre bureaukrati og sparer 45 mio. kroner årligt.

Publiceret 11 August 2017 16:14

SENESTE TV