Varmeværket lukker igen for det varme vand i Syd

Den 22. august lukkes der igen for fjernvarmen i hele Albertslund Syd. Det positive er at alle kan nå at få sig et morgenbad

Fornyelsen af byen handler ikke kun om tiltrængt renovering af tusindvis af boliger over jorden. Fjernvarmen følger med under jorden og der skiftes rør og etableres såkaldte 'shunts' til den påbegyndte lavtemperaturfjernvarme.
Indimellem er det derfor nødvendigt at lukke for varmen, så vandet kan tappes af rørene og smedene kan komme til at skrue, montere ny teknik og lappe huller i det noget slidte ledningsnet.
Det fortæller man hos Albertslund Forsyning, som 22. august må lukke for det varme vand i hele Syd – endnu en gang.
”Ledningsnettet skal løbende fornyes ligesom bilen skal til service og cyklen lappes eller have skiftet kæde” siger Steen Westring, leder af Albertslund Varmeværk.

Hensyn til morgenbadet

”Lukningen er planlagt til at finde sted tirsdag d. 22. august fra kl. 8, så alle kan nå at få sig et morgenbad inden. Hvis alt går som planlagt åbnes der senest kl. 6 næste morgen onsdag d. 23. august, så de morgenfriske igen kan komme i bad”, siger Steen Westring.
Varmeværket ved præcis hvornår der bruges mest varmt vand i byen, så det er nemt at tilrettelægge større arbejder efter borgernes døgnrytme, lyder meldingen.
”Helt uden gener kan vi dog ikke love at døgnet bliver, for der er jo også borgere der bader eller bruger varmt vand på andre tidspunkter af døgnet, men vi har valgt at tilgodese det mest almindelige tidspunkt for brusebadning, nemlig mellem 6 og 8 på en almindelig hverdagsmorgen” fortsætter Steen Westring.

Wicotec Kirkebjerg, Varmeværkets eksterne entreprenør på gravearbejde bag centeret, hvor et større brud under banelegemet i juli spildte fjernvarmevand helt ned i stationstunnelen

Wicotec Kirkebjerg, Varmeværkets eksterne entreprenør på gravearbejde bag centeret, hvor et større brud under banelegemet i juli spildte fjernvarmevand helt ned i stationstunnelen

Hvis man ikke kan nå at bade

Varmeværket har også gode råd til folk, der igen kun får koldt vand ud af vandhanen og bruseren.
”Nej, vi synes ikke det er rimeligt at folk skal 'vinterbade' under bruseren midt om sommeren”, siger Steen Westring. Han opfordrer folk til at time deres badning, gerne bruge Badesøens faciliteter og som en nødløsning evt. koge et par kedler vand til en gammeldags gang etagevask, som mange af byens modne borgere nok udmærket kender fra deres barndom.
”Vi gør hvad vi kan for at vores gravearbejder påvirker dagligdagen så lidt som muligt”, siger Steen Westring, men erkender også blankt, at de mange gravearbejder selvfølgelig er til gene for både trafikken og for dagligdagen hos byens mange borgere.
brie

Publiceret 12 August 2017 05:00

SENESTE TV