Susanne Storm Lind, Thea Brammer Larsen og Marie Thiersen opfordrer alle til at komme i Albertslund Centrum, når der bliver “Gang i byen - foreningernes dag”. Foto: brie

Susanne Storm Lind, Thea Brammer Larsen og Marie Thiersen opfordrer alle til at komme i Albertslund Centrum, når der bliver “Gang i byen - foreningernes dag”. Foto: brie

Gang i Byen:

Kom og se hvad der sker i din by

54 lokaler foreninger er med, når der holdes ”Gang i byen” – Foreningernes Dag den 9. september

Af
Jørgen Brieghel

Det er byfesten over alle byfester. Det er alle tiders mulighed for at se og opleve alle de aktiviteter, der foregår i Albertslund. Det er ”Gang i byen” – Foreningernes dag. Den foregår 9. september i Albertslund Centrum.
Susanne Storm Lind, formand for kommunens Folkeoplysningsudvalg, Thea Brammer Larsen fra Albertslund kommune og Marie Thiersen, centerkonsulent i Centerforeningen er alle med i baggrundsgruppen, som lige siden sidste års ”Gang i byen” har arbejdet på at stable begivenheden på benene.
”Det bliver endnu mere specielt og spændende end sidste år, så der er al mulig grund til at komme”, siger Susanne Storm Lind.
Hun åbner ballet kl. 10 og byder velkommen. Herefter kan man gå rundt i centret og besøge 54 lokale foreninger, som alle har boder.
”En del af programmet byder også på opvisninger og optrædener”, siger Thea Brammer Larsen. ”Kl. 10,10 er Trolle og Tormod på scenen på Bytorvet. Her kan man senere opleve Musikskolens Strygerskole, Albertslund Line-dance, bands fra Bakkens Hjerte og Albertslund Fægteklub.
AIF Gymnastik og Senioridræt leverer også opvisninger, og det samme gør MFK Dance (arvtager af Havdrup dans). Kl. 14 slutter festen med Humørekspressen på scenen”.
På scenen ved Kanaltorvet er der også aktiviteter. Man kan f.eks. høre Opstandelseskirkens voksenkor og børnekor, og man kan også i år møde Albertslund Visevenner og se linedance.
”I år har vi også besluttet, at Gang i Byen skal finde sted i ekstra flotte og festlige rammer. Derfor bliver facaden rundt om den gamle Nordea-bygning iklædt store plader, som udsmykkes af de samme unge kunstnere, som bl.a. kendes fra udsmykningen af træfacaderne midt på Føtex p-pladsen”, siger Marie Thiersen. ”Vi har givet dem nogle stikord til deres arbejde: Lunden, Fællesskab og Gang i byen. Det vil de male ud fra!”.
”Vi slår naturligvis telte op, som man kan sidde i. Der bliver stole og borde. Felix sælger øl, vin og vand. Centerslagter Karl Johan rykker ud med grillen og serverer lækkerier. Så man kan hygge sig, mens det hele foregår”, siger Marie Thiersen.
Endelig er det vigtigt at nævne, at Susanne Storm Lind afslører, hvem der bliver Årets Forening 2017. det sker kl. 12 fra scenen på Bytorvet.
Og så skal vi huske at fortælle, at det jo er kommunalvalgår. Derfor vil de politiske partier også være på torvene for at møde deres vælgere.

Publiceret 28 August 2017 06:00

SENESTE TV