Blomsterhavet voksede sig stort foran politigården i december sidste år, efter drabet på politimand Jesper Jul. Nu begynder retssagen.

Blomsterhavet voksede sig stort foran politigården i december sidste år, efter drabet på politimand Jesper Jul. Nu begynder retssagen.

Forsvarer før retssag om politidrab:

Håber på en fair rettergang

Der har været mange følelser involveret i denne sag, siger forsvarsadvokat, der appellerer til respekt for retssystemet

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

I denne uge begynder retssagen om drabet på politimand Jesper Jul. Glostrup Ret har afsat fire retsmøder med start tirsdag, og den vil blive ført som nævningesag, med seks nævninge og tre domsmænd.
En 27-årig mand er tiltalt for den 6. december om morgenen at have skudt Jesper Jul ned på klods hold, på Albertslund Politigård. Han nægter sig skyldig.
Den 27-årige blev anholdt og sigtet dagen efter drabet, og han har siddet varetægtsfængslet siden. Han er frivilligt gået med til flere forlængelser af sit ophold i arresten.
Sagen vakte voldsomme følelser, og mange valgte at vise medfølelse med Jesper Juls familie og kolleger, og sympati for politiet i almindelighed, ved at lægge blomster ved politigården.
Der blev også arrangeret fakkeloptog foran politigården, med deltagelse af blandt andre justitsminister Søren Pape Poulsen (Kons.) og Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).
Den 27-åriges forsvarer har forståelse for følelserne. Men appellerer til respekt for retssystemet:
“Det har været en tung sag, med mange følelser involveret. Men jeg håber, at vi nu får en fair rettergang”, siger advokat Ulrik Sjølin Pedersen, der tilføjer:
“Jeg må indrømme, at jeg ikke bryder mig om den måde der fra nogle sider blev råbt ud om sagen på en måde, som om det hele var afgjort. Der var lidt for meget skråsikkerhed fra nogle sider.”

Anden anklager

Sagen har naturligvis været spektakulær, da det er en politimand der blev skudt ned på sit arbejde. Af samme grund lod forsvareren allerede under grundlovsforhøret forstå, at han fandt det problematisk, hvis Københavns Vestegns Politi skulle føre sagen som anklagemyndighed.
Det er blevet efterkommet af retten, så det nu er Statsadvokaten, der er anklagemyndighed i sagen.
“Jeg har hele tiden sagt, at det ville se lidt mærkeligt ud, hvis de kolleger der har haft deres daglige arbejdsdag med Jesper Jul, og været til julefrokost sammen med ham, også skulle være anklagere i sagen. Det virkede for sammenrodet og inhabilt”, siger Ulrik Sjølin Pedersen.

AP følger retssagen tirsdag her på albertslundposten.dk.

Publiceret 08 September 2017 11:20