Se billederne:

Ord og billeder smelter sammen

7. klasse arbejder på Billedskolen på livet løs med at forskønne deres kantine

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

“Liv”. Sjov”. “Respekt”. “Tænk”.
Ord som disse svæver rundt på Billedskolen i denne tid.
For ord er jo meget mere end ord - ord skaber billeder og identitet, lyder filosofien bag et projekt med 7. klasse fra Herstedlund Skole.
De har travlt med at udsmykke deres kantine sammen med Billedskolen. På baggrund af en ansøgning har Herstedlund Skole og Albertslund Billedskole været så heldige at være en af de tre skoler på Sjælland som har modtaget et kunstnersponsorat fra Lærerstandens Brandforsikring til at udsmykke kantinearealet på deres skole.
“Herstedlund Skole er forholdsvis nysammenlagt af to folkeskoler, hvorfor en ny og fælles identitet er ved at blive formet. Mange processer er i gang, og et af grebene for at dette kan ske kan være at skabe et visuelt monument, et værk bestående af vigtige ord, smukke ord, venlige ord, svære ord, længselsfulde ord, ord til eftertanke”, siger kunstneren Dorte Østergaard Jakobsen, der har haft eleverne i sving på Billedskolen.
“Vi samarbejder med elever og lærer fra 7. klassetrin, og alle elever vil i løbet af september ha været på Billedskolen til en tre dages workshop”, forklarer hun.
Eleverne har med inspiration i tv-serien “Skam” arbejdet med at med at finde positive udsagn og ord, og på Billedskolen har de arbejdet med at skabe ordbilleder i pap, disse ordbilleder danner grundlag for udsmykningen som udføres i træ.
Udsmykningen af skolens kantine forventes færdig til afsløring i begyndelsen af oktober.

De unge kunstnere går til sagen med stor energi.

De unge kunstnere går til sagen med stor energi.

Publiceret 11 September 2017 07:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV