DEBAT:

Vi vil have jeres penge Gentofte

Af
Jørgen Nyborg Andreassen

Kandidat for Venstre til kommunalvalget

Vores kommune er igen kommet i pressen, med en borgmester der står med hatten i hånden og ikke kan få pengene til at række.
Nu handler historien om skat fra dødsboer, hvor Gentofte kommune høster et trecifret millionbeløb og Albertslund omkring halvanden million.
Borgmesteren ønsker at disse penge også skal omfattes af landsudligningen, så de kommer albertslundborgere til gode.
For et år siden stillede Politiken ”fem skarpe” til vores borgmester omkring emnet udligning mellem kommuner – og dengang svarede han:
»Nu må man stoppe den forskelsbehandling, der er mellem hovedstadsområdet og den øvrige del af landet«.
Jeg respekterer vores borgmester for hans ihærdighed – og hans omtanke for vores kommune, men til historien hører, at Albertslund ikke afleverer penge til trængte kommuner i Nordjylland. I stedet modtager vi i år 158 millioner kroner – og vi kan stadig ikke få pengene til at slå til.
Vi skal da ikke stå med hatten i hånden. Vi må lære at klare os selv – og bruge den frihed det giver, til at investere i alle de områder vi mener kan gavne borgerne i vores kommune. Hvis vi i stedet for hatten i hånden tog arbejdshandskerne på – og gjorde det attraktivt at være borger og virksomhed i Albertslund – så vil vi kunne stå på egne ben og blive en succes i stedet for altid at være i offerrollen.

Publiceret 13 September 2017 05:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV