Rummelig arbejdsplads hædret:

Hos PIOS er der plads til alle - også fleksjobbere

Cateringfirma fik overrakt årets Virksomhedspris

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

De yder en vedholdende indsats for at skabe plads til flexjobbere og ledige i praktik. Med det giver de en ny chance til en række mennesker for at komme ind på arbejdsmarkedet.
Sådan lød noget af begrundelsen for, at firmaet PIOS Aps torsdag fik overrakt Virksomhedsprisen 2017.
Det er en pris, der hvert år uddeles til en virksomhed, som gør en særlig indsats for at fastholde eller ansætte mennesker, som har svært ved at vinde fodfæste på arbejdsmarkedet. En virksomhed der har skrevne eller uskrevne politikker, der medvirker til øget rummelighed og social ansvarlighed.
PIOS ApS er et cateringfirma med adresse på Smedeland, der leverer frokostordninger til firmaer samt festmad til små og store begivenheder til både private og erhverv. Det er et mindre firma, med 10-15 ansatte.
“De modtager prisen for at rummelighed og social ansvarlighed at visr et samfundsansvar, som kan inspirere andre virksomheder, sagde Helge Bo Jensen (Enh.), formand for Beskæftigelsesudvalget, i sin tale ved arrangementet, der blev holdt i Jobcentrets kantin
“Med passende arbejdsopgaver og godt kollegialt samvær åbner virksomheden døren for borgere, der ellers ville have haft svært ved at finde vej ud på arbejdsmarkedet.”
Han fortalte videre, at PIOs direktør, Jesper Christensen, selv har henvendt sig til Jobcenter Albertslund, og at virksomheden på den måde er blevet en god og vigtig samarbejdspartner for Jobcentret.
“Det betyder blandt andet, at unge og ledige flexjobbere kommer i praktik eller bliver ansat i virksomheden. PIOS Aps har således både haft fleksjobbere, dagpengemodtagere og modtagere af uddannelseshjælp i praktik.”

Vil anbefale andre

Herefter fik Jesper Christensen overrakt prisen, som består af et diplom, blomster, billeder med Albertslund-motiver malet af Billy Sjur Ohlsen, samt 10.000 kroner til initiativer til de ansatte.
Prismodtageren takkede glad og slog fast, at hæderen var en stor overraskelse:
“Det kom helt bag på mig.”
Han fortalte videre, at ordningen med fleksjobbere kom i stand, da firmaet savnede chauffører:
“Vi skulle bruge hjælp 3-4 timer om eftermiddagen, og jeg synes det passede fint med et fleksjob, Derfor begyndte jeg at søge efter fleksjobbere i Jobcentret.”
Jesper Christensen kan kun anbefale andre virksomheder at benytte sig af fleksjobbere:
“De skal naturligvis behandles på en anden måde end fuldtidsansatte, og der er nogle ting de ikke kan sættes til. Men bare alle er indstillet på det, kører det fint.”

Publiceret 06 October 2017 09:59

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV