Albertslund i fokus i novellekonkurrence

Kulturugens forfatterkonkurrence havde Albertslund i top

Der blev indsendt 36 noveller til Vestegnens Kulturuges store novellekonkurrence 'Fortællinger mod Vest'.
Skribenterne skulle forholde sig til Vestegnens Kulturuges tema 'Elektrisk Grund', og novellen skulle i en eller anden udstrækning være geografisk placeret i Vestegnen - og det endte med, at Albertslund kom i fokus.
Trods de vidt forskellige noveller, der handlede om alt lige fra snak om kønsorganer i omklædningsrummet og kultursammenstød til kampen for at definere sin egen personlighed, var omdrejningspunktet for første- og andenpladsen nemlig Albertslund.

Intim beskrivelse

”Albertslund er den underdog, som man ikke kan lade være med at elske - også selv om andre driller en for det,” fortæller Heidi Fjeldstrup, som blev vinderen af årets novellekonkurrence.
Hun beskriver minderne om Albertslund på en så intim måde, at man selv undervejs kommer til at drømme sig tilbage til ens egen opvækst på Vestegnen. Heidi Fjeldstrup er født og opvokset i Roskilde, men selv om hun aldrig har haft adresse i Albertslund, er hun som barn og ung kommet meget på Vestegnen.

Er ikke betonagtig

I novellen 'Kvarteret' viser hun tydeligt, hvordan Albertslund kan betyde rigtig meget, selv for mennesker, der aldrig har haft adresse der. Galgebakken er især et sted som altid har fascineret Heidi Fjeldstrup og er også her, novellen har sit udspring. Det er kendt som Albertslunds 'Christiania', hvor fællesskabet er kodeordet, fortæller Heidi Fjeldstrup.
På andenpladsen valgte dommerne novellen 'Udflugt', som er stærkt inspireret af de bekendtskaber, Luna Dantoft har fået i Albertslund. Selvom hun bor på Vesterbro, beskriver Luna Dantoft Albertslund på så en farverig og spændende måde, at man får lyst til at besøge byen.
”Jeg synes heller ikke at der er så betonagtigt og slet ikke om sommeren, hvor der er lysegrønne træer overalt,” fortæller Luna Dantoft. jbe

Publiceret 11 October 2017 14:55

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV