KV17-serie:

Ny lokalliste vil have genåbnet svømmehal

Albertslund Lokalliste har også stillevej og vindmøller på ønskeseddelen til valget

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

De er kun to, og de har ikke nogen partiforening med folketingsmedlemmer på Christiansborg til at bakke dem op.
De hedder Albertslund Lokalliste, og består af to herrer - Tonni Thygesen og Elmer Jensen, som er klar til at stille op til kommunalvalget.
Deres vigtigste mærkesag handler om svømmehallen ved Herstedvester Skole, der har været lukket siden 2009.
“Lad os nu få den genåbnet. Det er synd for børnene, at de skal cykle så langt væk for at komme til at svømme”, siger Tonni Thygesen.
Han henviser til, at skolebørnene på Herstedvester Skole skal til Albertslund Svøm & Fitness ved Herstedlund Skole.
“Kommunen siger, at det er for dyrt at få repareret, og at de render hvor vandet løber ud, er for smalle. Men vi har undersøgt det, og det er muligt at søge dispensation i forhold til nye regler. Men kommunen har valgt ikke at søge dispensation”, siger Tonni Thygesen.
Finansieringen ligger lige for, mener han og Elmer Jensen. De henviser til, at kommunalbestyrelsen på sit møde i april i år besluttede at få undersøgt mulighederne for at sætte en grund på Randager til salg. De har fået indhentet en vurdering fra en ejendomsmægler, at salget vil kunne indbringe 25 millioner kroner til kommunekassen.
“Så burde det kunne lade sig gøre at få genåbnet svømmehallen. Man bør i hvert fald undersøge mulighederne, det har man ikke villet”, siger Elmer Jensen.
Albertslund Lokalliste har dog også andre mærkesager. Såsom at gøre Kongsholm Allé til en stillevej, og at få flere vindmøller sat op ved motorvejen.
“Men det er vigtigt at sige, at vi ikke lover noget. Det er det mange politikere gør fejl med, at så skal de efter valget indgå en masse kompromisser”, siger Elmer Jensen.
Det er baggrunden for, at de stifter en ny liste, forklarer han:
“Så er vi ikke bundet op på noget de bestemmer inde på Christiansborg. Vi kan koncentrere os fuldt og helt om Albertslund.
Elmer Jensen er tidligere socialdemokrat, og har siddet i bestyrelsen i den lokale partiforening. Tonni Thygesen har derimod ikke tidligere været politisk aktiv.
“Jeg har boet i Albertslund i mange år, og har gået på Holsbjergskolen. Jeg synes jeg skylder borgerne og skatteyderne at give noget til gengæld”, siger han.
For halvandet år siden fik Tonni Thygesen en blodprop, og han sidder nu i kørestol. Men det afholder ham altså ikke fra at gå ind i en politisk valgkamp.
“Jeg har gået til genoptræning i Sundhedscentret, og jeg vil bare sige, at de gør det fantastisk der. Både ergoterapeuter og fysioterapeuter, de har gjort et fantastisk arbejde."
Hvis det ikke lykkes for listen at komme ind, giver man ikke op så let:
"Så prøver vi igen om fire år. Så kan vi få endnu flere kandidater med”, lyder meldingen.

Publiceret 13 October 2017 05:00

SENESTE TV