Se billederne:

Valg-debat gav flere overraskelser om borgmesterpost

“Jeg peger på mig selv som borgmester”, lød det fra fire af kandidaterne i Lorrys tv-debat på biblioteket. R erklærer åben støtte til Steen Christiansen

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Steen Christiansen (Soc.), Danni Olsen (DF), Lars Gravgaard Hansen (Kons.), Brian Palmund (V) eller Leif Pedersen (SF)?
Skal man tro mandagens valg-debat på Albertslund Bibliotek, står slaget om borgmesterposten ved kommunalvalget den 21. november mellem disse herrer.
Ved debatten, der blev arrangeret af TV2 Lorry, blev alle spidskandidaterne bedt om at svare på, hvem de peger på som borgmester. Den bød på en række overraskelser i forhold til hvad kandidaterne tidligere har meldt ud.
Fire af de nævnte herrer svarede “jeg peger på mig selv”, mens de øvrige gav andre slags svar.
Brian Palmund (V) svarede, at man går efter en borgerlig borgmester, og at han gerne stiler sig til rådighed, men andre kan også komme på tale.
Helge Bo Jensen (Enh.) og Kenni Flink (Alt.) ville ikke nu og her love støtte til Steen Christiansen eller andre, men bebudede, at det ville være den borgmester, hvor man kunne få mest indflydelse.
Til gengæld ville Dennis Schmock (Rad.) gerne erklære åben støtte til Steen Christiansen. Det kan virke som en overraskelse, eftersom partiet ikke er gået i valgforbund med S og SF, men med Enhedslisten og Alternativet.
“Det giver god mening for mig. Jeg tilhører den absolut røde del af de Radikale, og vi ser gerne den samme borgmester, men også at der kommer nye boller på suppen, i forhold til sammensætningen af partier i byrådet”, sagde Dennis Schmock til AP efter debatten.

Erhverv, boliger, ældre

Inden “borgmester-spillet” satte ind, havde kandidaterne været igennem en række debat-runder med temaer som arbejdspladser, erhvervsliv, boliger og ældre.
Her var to borgere i byen, Per Gustafsson, der er medlem af byens ældreråd, og Tina Lindeloff, forælder til et barn i privatskole, på banen.
Per Gustafsson mener ikke, at kommunen tilgodeser de 6.000 ældre, der står på spring for at få en ældrebolig.
Tina Lindeloff mener, at skolerne har for travlt med projekter og reformer, og glemmer at sætte barnet i centrum.
Der var også skarp debat om hvordan der skaffes flere arbejdspladser til byen, og hvordan man generelt forbedrer kommunens økonomi.
Fra flere sider blev det fremhævet, at der skal nye borgere til byen, men det var Enhedslisten og DF uenige i.
“Vi skal sikre boliger for folk, der bor her”, sagde Helge Bo Jensen, mens Danni Olsen fremhævede de dyre renoveringer i Syd.
Steen Christiansen (Soc.) fremhævede de projekter der er i gang for nye boliger, blandt andet Hyldagergrunden og - hvis regeringen giver lov - Statsfængslet ved Vridsløselille.
For nu bare at nævne nogle få overskrifter fra en meget lang, meget skarp og meget levende valg-debat.


Publiceret 31 October 2017 11:08

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV