DEBAT:

Transportpolitik til en hverdag, der hænger sammen

Af
Claus Heje

regionsrådskandidat (S) og Anne Sina

folketingskandidat i Albertslund (S)

Pilehusene 104

Danske børnefamilier har travlt, nogen gange endda lidt for travlt. Vi spurter fra sted til sted, forsøger at få puslespillet mellem hente- og bringe-tjanser, arbejde, børnenes fritidsinteresser, legeaftaler, familiefødselsdage, indkøbsture og så meget andet til at gå op. Og vi prøver oven i købet af få lidt tid til at nyde livet og have det hyggeligt med hinanden midt i det hele. Hvis det skal lykkes, så kræver det blandt andet, at de praktiske rammer er på plads – og en af de praktiske ting, der er helt afgørende, er, at logistikken i hverdagen fungerer.
Når vi synes, at der er brug for at investere i vores infrastruktur her på Vestegnen, i vores veje og ikke mindst i vores kollektive trafik, er det netop derfor: Fordi det skal være nemt at komme fra A til B. Fra hjemmet til børnehaven til arbejdet og samme vej tilbage igen. En infrastruktur, der får hverdagen til at hænge sammen, er afgørende, hvis vi vil gøre Vestegnen til et (endnu mere) attraktivt sted for børnefamilier at bosætte sig. Desuden skal det ikke glemmes, hvor helt central en rolle det spiller for virksomheders og dermed arbejdspladsers udviklingsmuligheder i området.
At vi har gode transportforhold i Albertslund og på resten af Vestegnen, kommer ikke af sig selv. Det kræver, at vi har politikere, der vil slås for denne sag både i Regionsrådet og i Folketinget – og det vil vi! Vi vil insistere på, at byggeriet af letbanen langs ring 3 endelig kommer op i gear og vi vil arbejde for, at Vestegnens borgere bliver husket, så det bliver endnu hurtigere og nemmere at komme rundt i området på kryds og tværs i et velfungerende samspil med infrastrukturen i resten af regionen og landet.

Toget skal køre til tiden og bilkøerne skal være kortere, så alle kan nå hjem, hente ungerne og lave aftensmad. Det er i sidste ende det, der er målet med en god transportpolitik.

Publiceret 03 November 2017 07:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV