DEBAT:

Albertslunds grønne miljøprofil skal skabe vækst og økonomi i balance, fortsat…

Af
Carsten Boje Larsen

kandidat til Kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet

Albertslunds anerkendte miljøpolitik skal tiltrække miljøbevidste unge familier til byen.
 
Mange har i denne valgkamp haft mange bud på, hvad vi skal tilføre Albertslund, og det lige fra seniorboliger, renovering af tage til ny hal på Stadion, alt sammen tiltag der kræver finansiering.
 
Men ingen taler om finansieringen af alle disse spændende tiltag udover at sælge grunde.
 
Jeg vil her og i de kommende uger give svar på, hvordan vi i Albertslund kan generere vækst i økonomien. 
 
Hvis vi ser på Albertslund, hvad er så vores styrke.
 
Vi har vores fyrtårne – børn, kultur og miljø, og her har vi et af virkemidlerne, og det er miljø.
 
Albertslund er i den grad kendt for miljø, og for dens sags skyld økologi og bæredygtighed, og det skal vi udnytte, ja nærmest forædle, før miljø er Albertslunds brand.
 
I Danmark køber vi flest økologiske varer per indbygger, og den trend spås at fortsætte, og det særligt indenfor de unge familier.
 
Vi skal derfor markedsføre Albertslund som den fantastisk miljøbevidste by, som vi er, og tiltrække unge familier, der har fokus på økologi og miljø i det hele taget.
 
Her kommer seniorboligere faktisk ind som en positiv medspiller. Rigtigt mange seniorer har huse fra 60erne og 70erne, huse som i princippet er alt for store.
 
Tænker man senariet, hvor seniorer flytter ind i seniorboliger og unge familier flytter i de gamle huse, ja så får det den effekt, at seniorerne lettes for arbejde i dagligdagen, og at de gamle huse renoveres, istandsættes, efterisoleres alt sammen til gunst for lokale håndværkere, co2 udslip og miljøet i det hele taget, og endelig vil det gavne demografien positivt samt ikke mindst kommunekassen.

Publiceret 06 November 2017 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV