DEBAT:

Vi mangler boliger, som både de studerende og ældre har råd til

Af
Thomas Gantzel Marquardt

byrådskandidat for Dansk Folkeparti

I Albertslund kommune står vi midt i et stort dilemma med boligsituationen til de unge der ønsker, at flytte i studieboliger og de ældre, som ønsker at flytte ind i mindre boliger.

Som det ser ud nu, så har vi i Albertslund kommune ikke nok boliger til det egentlige behov med mindre boliger. Eksempelvis et ældre ægtepar der bor i en bolig til 4-5 personer, fordi det ikke kan betale sig, at flytte ind i en mindre bolig. Her kunne en børnefamilie bo eller lave en firværelses studiebolig til 4 unge der vil studere i Albertslund. Her mener jeg, at vi som kommune bør kunne byde vores borgere på et varieret valg af boliger til rimelige priser.

Hertil ville der blive frigjort de lidt større boliger til børnefamilier der er interesseret i at flytte til Albertslund når folk flytter fra en større til en mindre bolig. Her må jeg præcisere, at det ikke skal være tvunget, at folk skal fraflytte fra deres nuværende hus der er lidt stort i forhold til behovet, men alle vores borgere skal have muligheden for, at flytte i huse til deres ønsket behov.

Dertil skal huslejen også passe i forhold til det der flytter ind i, så man som borger ikke skal betale mere for, at flytte ind i et mindre lejemål. Hvis forventningerne holder, så vil vi om få år have cirka 4000 ældre i kommunen. Dette skal vi også have med i ligningen, da vi gerne ønsker, at vi beholder vores borgere i kommunen. For det ville være ærgerligt, at både nuværende og potentielle borgere ikke vil bo i kommunen. Derfor skal vi i Albertslund arbejde mere for:

- Flere boliger skal bygges til det fremtidige behov af både ældre og studerende.
- Det skal gøres mere attraktivt, at flere børnefamilier flytter hertil.
- Boligerne skal også tilpasses i huslejen, så de variere fra lejemål til lejemål.

Kan vi gennemføre disse ting, så bliver det ikke kun mere attraktivt at blive boende i kommunen. Det bliver også væsentligt mere attraktivt for unge og børnefamilier at tilflytte til kommunen, så vi kan tiltrække nye borgere.

Publiceret 06 November 2017 03:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV