DEBAT:

Hvorfor får borgmesteren løn to gange for at passe sit arbejde?

Af
Stig Larsen · Hedemarskvænge 35A

På kommunalbestyrelsesmødet i maj vedtog man, på forslag fra Enhedslisten, at forvaltningen skulle undersøge hvordan man kan sætte en stopper for at borgmesteren får dobbelt  løn. Dobbelt aflønning sker når borgmesteren sidder i nævn og bestyrelser som en del af jobbet, og samtidig modtager honorar for disse opgaver.
Mange af den type opgaver er den del af jobbet som borgmester, det er altså ikke et ekstra ben. Men hvorfor skal borgmesteren så have løn to gange? Borgmesteren i Albertslund er blandt de højst betalte borgmestre i landet, netop på grund af disse dobbeltlønninger. Ydermere fik borgmesteren et klækkelig lønforhøjelse på 30% i 2016 netop med baggrund i at der ikke længere skulle være dobbelt betaling. Det blev bare glemt da lønforhøjelsen først var hjemme.
Samtidig sparer kommunen igen og igen med afskedigelser af personale til følge. Der er jo i sidste ende borgerne der betaler disse ekstra vederlag til borgmesteren.
Og hvad er der så sket siden vedtagelsen, intet - absolut intet. Vælg nogen den 21. der vil arbejde for borgerne og ikke for at fylde deres egne lommer.

Publiceret 07 November 2017 09:16

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV