DEBAT:

Så gå dog hjem.....

Af
Bjarke Juul

Topperne 22 lejlh 2

Hvad nu – hvorfor. Ja, er du en borger med et vist handicap, så når du formentlig ikke fremtil denne bro, idet adgangsstierne er udført med så bratte stigninger og fald,  at det vil du ikke have kræfter til.
Skulle du alligevel nå fremtil broen, så vil du formentlig betænke dig med at passere, idet det kunne tænkes, at der kom en på cykel den modsatte vej og hvem falder så i vandet.
Derfor bliv hjemme!
Er det nu ikke,  at dramatisere det lidt vel rigeligt. Måske – måske ikke. Men hvad er argumentet for, at når der udføres nye anlæg som dette i vort naturområde Kongsholmparken, ikke skal tages de hensyn der bevirker, at den rette tilgængelighed inddrages i projektet – bl.a. hvorfor mangler der et beskyttende rækværk.
Dette projekt er kun et eksempel. Det kan også undre:
Hvorfor kan vort nye sundhedshus ikke opnå godkendelsesmærket fra God Adgang: Godkendt til kørestolsbrugere.
Hvorfor skal sneglen forsat være brolagt med brosten, i stedet for en god velegnet belægning som er udført på forpladsen. Det er trods alt adgangsvejen nordfra, til både station og butikscentret og vi har jo indtil flere gange oplevet, at en elevator ikke fungere.
Hvorfor må der ved renovering af gårdhusene ikke udføres tilgængelighed således, at alle borger får mulighed for at besøge hinanden.
Det at vi indretter vort samfund med den rette tilgængelighed bevirker at alle borgere – også borger med handicap -  får mulighed for at deltage i alle livets forhold – komme rundt i kommunen – deltage i kulturlivet – arbejdslivet -  uddannelse – det sociale – og ikke som nu: Jeg må hellere tage hjem jeg tør ikke passere denne bro!

Publiceret 07 November 2017 09:24

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV