DEBAT:

Albertslunds grønne miljøprofil skal skabe vækst og økonomi i balance, fortsat… III

Af
Carsten Boje Larsen

kandidat til Kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet

 Albertslunds anerkendte miljøpolitik skal tiltrække miljøinteresserede virksomheder til byen.
Som jeg tidligere har skrevet om, så har mange i denne valgkamp haft mange bud på, hvad vi skal tilføre Albertslund, og det lige fra seniorboliger, renovering af tage til ny hal på Stadion, alt sammen tiltag der kræver finansiering.
Men ingen taler om finansieringen af alle disse spændende tiltag bortset fra salg af nogle grunde.
I dag har vi nogle målsætninger for hvordan virksomheder skal gebærde sig rigtigt i miljøets tegn i Albertslund. Vi stiller krav!!! (F.eks. Klima plan 2009-2015).
Men vi mangler en plan for, hvordan vi kan tiltrække virksomheder, gøre det attraktivt at have virksomhed i Albertslund, virksomheder som sætter miljøet højt.
Igen som tidligere skrevet, så er Albertslund kendt for sin miljøpolitik, og herunder økologi og bæredygtighed. Vi har fået den ene anerkendelse efter den anden, og det skal vi udnytte, vi skal forælde det og skabe at stærkt brand for Albertslund.
Vi besidder i Albertslund har et kæmpe know how indenfor miljø, og det skal synliggøres og være vores varetegn for et tiltrække nye virksomheder til byen.
Vi er i gang med at markedsføre, at vi i Albertslund har skabt Europas største testcenter for vejbelysning (DOLL), men det er ikke nok.
Vi skal ”råbe” højere og samtidig tilbyde virksomheder med interesser indenfor miljø vores ekspertise.
Vi har tidligere haft en flot markedsføring af Albertslund som by i S-togene. Det skal udvides til, at der også kører en markant markedsføring af Albertslund for virksomheder.
Fabriksparken/Hersted Industripark virker som en lidt træt industripark, som nu blot ligger og venter og håber på, at den nye letbane kan skabe nyt liv, men det kan vi ikke vente på.
Vi kender Silicon Valley, som tiltrækker højteknologiske virksomheder, jamen så skal Fabriksparken/Hersted Industripark da omdøbes til Green Valley – og tiltrække grønne virksomheder - det ville være et fantastisk varetegn!
Vi skal derfor tiltrække og skabe vækst af virksomheder med interesse indenfor miljøet.

Publiceret 09 November 2017 08:25

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV