Unge skriver om valget:

Politikernes ord er sød snak i elevernes ører

2.g.-elever beretter om vælgermøde på gymnasiet

Af
Af Frederik Faurbye

Mads Jordan

Mikkel Jensen

William Jensen og Oliver Erdmann

elever i 2.s.:

Mange emner var til debat, da ni kandidater til kommunalvalget præsenterede dem selv og deres holdninger over for mere end 200 elever.
Fredag den 3. november havde eleverne på Albertslund Gymnasium besøg af engagerede kandidater til kommunalbestyrelsen i Albertslund. Der var en repræsentant fra hvert folketingsparti, og over 200 elever var mødt op til en heftig og informerende debat.
De fleste af repræsentanterne var unge, dog var repræsentanten fra SF, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance langt fra unge, og Dansk Folkeparti var repræsenteret af en af gymnasiets egne elever.
Til debatten blev der diskuteret en masse forskellige områder, alt lige fra den lokale “drankerbænk” til burkaforbuddet blev debatteret her. Et af de emner der blev debatteret i lang tid, var hvad man skulle gøre ved de zoner omkring centret, hvor der i dag er et cykelforbud.
Flere af partierne sagde, at de enten ville bygge en cykelsti gennem eller rundt om centret, dog sagde både Dansk Folkeparti og det Konservative Folkeparti, at det er synd for de ældre og de handlende, som føler sig utrygge p.g.a. cyklisterne, og at man skal håndhæve forbuddet.
Selvom der kom mange gode ideer til, hvordan man kan bruge penge, var det ikke mange der kom ind på, hvordan de vil finde penge til deres forslag. Fra Venstre, Konservative og Liberal Alliance kom der dog et forslag om, at man kunne sænke skatten, så man kan tiltrække flere virksomheder og højindkomstfamilier.
Kandidaterne sluttede af med at pointere, hvor vigtigt det er at stemme, og at de ville være glade så længe vi stemte. Det var kun nogle enkelte der kom med grunde til hvorfor man skulle stemme på dem i deres afsluttende bemærkninger.

Til debatten blev der diskuteret en masse forskellige områder, alt lige fra den lokale “drankerbænk” til burkaforbuddet. Foto: 2.s.

Til debatten blev der diskuteret en masse forskellige områder, alt lige fra den lokale “drankerbænk” til burkaforbuddet. Foto: 2.s.

Unge skriver i AP

AP har indgået et samarbejde med samfundsfags-elever i 2.s. på Albertslund Gymnasium & HF om at skrive artikler om kommunalvalg, kommunalpolitik og valgkamp frem til valget 21. november.
De unge har fået frie hænder til at udvikle ideer og skrive og fotografere under temaet kommunalvalg, og artiklerne indgår samtidig i deres samfundsfags-undervisning.

Publiceret 09 November 2017 08:54

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV