DEBAT:

Tak til Enhedslisten

Af
Lars Gravgaard Hansen

Tak til enhedslisten fordi de giver mig mulighed for at kommentere på deres indlæg hvor jeg nævnes, det giver mig mulighed for at fortælle hvad jeg mener som lokal politiker valgt for Det Konservative Folkeparti.
Kim Stiller flere spørgsmål og kommentere på de valg som jeg har taget i forskellige sager i kommunalbestyrelsen, hvilket jeg sætter pris på. Jeg vil i dette indlæg prøve at besvare nogle af de spørgsmål, som Kim stiller.
 
Skattely’s politik. Det er fuldstændigt korrekt at jeg stemte imod dette forslag og det gjorde jeg ene og alene fordi, skattepolitik er et nationalt anliggende og fordi det ikke er en kommunal kerneopgave at betale en revisor forat granske 5 til 10 leverandører. De penge kunne bruges til nogle af de ”varme hænder” som alle skriger på. Der er ingen politikere med respekt for sig selv og sit virke, som bakker op om skattesnyd og heller ingen Konservative politikere. Vi lever i et land hvor man er uskyldig indtil man er blevet dømt og vil ikke medvirke til at sende signalet til kommunens leverandører, at de er under mistanke for at snyde i skat, så derfor kan det være at de bliver undersøgt.
 
Klausuler. I sin reneste form kan dette godt være en god ide, men at vi som kommunalbestyrelse skal bestemme hvordan private virksomheder vælger at organisere sin forretning ligger langt fra det vi er valgt til. Den politik vi har i Albertslund har jo meget klart vist, at den er mere populistisk end gavnlig. Den flytter ikke noget, udskiftningen af lamperne er et klart eksempel, hvor alle har overholdt sine forpligitgelser i henhold til politikken, men det gav ingen danske arbejdspladser. Og endelig, når et udenlandskl firma arbejder i henhold til reglerne, så er den gænse opfattelse, at de må snyde på en eller anden måde, for ellers kan det ikke hænge sammen! Med hensyn til arbejdsklausuler, så virker det ikke og slet ikke på den måde der tænkes, at det arbejde der udføres for kommunen giver lokale arbejdspladser, så derfor stemte jeg imod denne politik. Hvis vi lovligt kunne sikre, at lokale virksomheder kunne arbejde for kommunen og at de var villige til at fastholde medarbejdere der på den ene eller anden måde ikke fungerede 100 %, ansatte elever, satte praktikpladser o.l. til rådighed, så ville jeg være den første til at stemme for, men symbolpolitik hvor man larmer mere end det gavner, der stemmer jeg imod.
 
Dialog med virksomhederne, aftaler med de lokale virksomheder og samarbejde, det kan sikre Albertslund arbejdspladser, overordnet politik skaber kun overskrifter.
 
At der er skabt 470 nye arbejdspladser i Albertslund er fantastisk og klar flere end dem Enhedslisten normalt fortæller om. Det seneste tal jeg hørte var 12, nå lad det stå alene. At 20% af disse arbejdspladser er besat af folk fra Albertslund er jo fantastisk og ikke som jeg læser Kim’s indlæg noget værre noget. Vi kan ikke bestemme over, hvem der skal ansætte eller for den sags skyld søge de ledige stillinger der er, det er og bliver ”det fri arbejdsmarked” og folks frie valg som bestemmer.
 
Skatte betaling. Og nej, det er ikke kun medarbejderne som skal betale skat. Det skal alle der tjener penge, enlige som par, virksomheder som medarbejdere alle der tjener penge skal selvfølgelig bidrage og overholde den danske skattelovgivning. Baggrunden for spørgsmålet skal nok findes i vores grundlæggende holdninger til samfundet, hvor jeg står inde for, at det er helt i orden at tjene penge og have succes mens Enhedslisten mener, at dem der tjener penge skal betale til dem der ikke tjener penge, så alle har lige meget tilbage. Heri ligger forskellen og den er ganske stor. Det er via det private arbejdsmarked at pengene til velfærd skabes og ikke via offentlige arbejdspladser. Private arbejdspladser hvor medarbejderne og virksomheden betaler skat i henhold til lovgivningen, det er grundstenen i det danske velfærdssystem.

Publiceret 10 November 2017 12:05

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV