Fiskebutik snart klar til at åbne igen efter brand

Overophedet røgovn satte ild til Rejekællingen & Søn i Albertslund Centrum

Af
Jørgen Brieghel

”Jeg var i gang med at bruge røgovnen. Den stod på 40 grader, men pludselig var den på 120 grader, og der stod store flammer ud af ovnen. Jeg forsøgte at slukke med en skumslukker, men det var ikke nok”.
Det fortæller Patrick Wendin fra fiskeforretningen Rejekællingen & Søn i Albertslund Centrum.
Tirsdag formiddag måtte han derfor tilkalde brandvæsenet, der hurtigt fik ilden under kontrol. Men der var rigtig meget røg, som ikke bare fyldte fiskeforretningen men også kunne lugtes i nabobutikkerne.
I første omgang så det rigtig skidt ud. Hele varelageret af friske fisk, røgvarer og ænder til mortens aften måtte kasseres. Røgovnen var ødelagt, og det samme var rummet den stod i. Også elinstallationerne tog skade af brand og røgudvikling.
Men så fik indehaverne en god snak med forsikringsselskabet og centrets ejere Citycon.
“Forsikringen har sagt ja til at betale alle skader. Så vi regner med at kunne åbne igen allerede i uge 47 - formentlig den 23. november. Men det ved vi mere om senere”, siger Patrick Wendin.
“Der er dygtige folk i gang med at fjerne røglugt, med at genskabe loft og vægge ved røgovnen og med at lægge ny el ind. Desuden bliver hele butikken grundigt rengjort. Den har aldrig været så flot før!”.
Patrick Wendin siger, at han i første omgang frygtede, at den dyre røgovn var færdig. Men nu er han mere optimistisk. Alt tyder på, at en grundig reparation af ovnen og udskiftning af nogle dele kan få ovnen i gang igen.
“Vi er i øvrigt rigtig glade for alle de henvendelser vi har fået fra albertslunderne. De har været meget bekymrede for os, og det varmer. Vi glæder os rigtig meget til at åbne igen, og det skal nok blive med nogle særligt gode tilbud”, lover Patrick Wendin.

Udrykning til Rejekællingen & Søn. Foto: brie

Udrykning til Rejekællingen & Søn. Foto: brie

Ilden i røgovnen blev hurtigt slukket.

Ilden i røgovnen blev hurtigt slukket.

Brandfolkene eftertjekkede hele blokken i Bygangen, hvor branden opstod.

Brandfolkene eftertjekkede hele blokken i Bygangen, hvor branden opstod.

Publiceret 12 November 2017 05:00

SENESTE TV