DEBAT:

Albertslund er bagud med 75 lærepladser

Af
Vivi Nør Jacobsen

nummer 4 på liste F og Søren Grøn

formand for 3F Taastrup

I Albertslund står 75 unge uden en læreplads, det er ikke godt nok. Vi har brug for, at både private og offentlige arbejdspladser tager et større ansvar for, at flere får en læreplads.
Fremtiden er faglært. Hvis vi vil det. Men fakta er, at vi i 2025 kommer til at mangle 70.000 faglærte, og samtidig at der i dag er 12.000 unge, som står uden en læreplads. Paradokset er åbenlyst - og det er tid til at komme i gang med at vende udviklingen.

Hvis Danmark fortsat skal være konkurrencedygtig uden at slække på løn- og arbejdsforhold, så har vi brug for kloge hænder. Ungdommen skal gøre Danmark dygtigere, men det kræver, at vi også lokalt tager et ansvar.
Mulighederne for uddannelse for voksne er blevet forbedret med den  hamrende vigtige sejr fagbevægelsen vandt forleden, da det lykkedes at få en trepartsaftale. Aftalen stopper regeringens varslede besparelser på erhvervsuddannelserne og indfører samtidig en lærepladsbonus.
Men vi kan alle sammen bidrage.
 3F har lanceret »lærlingeløftet«. Det er et løfte, som vi alle kan give. Lærlingeløftet er et løfte til alle unge om, at de kan få et solidt fodfæste på arbejdsmarkedet, så de kan levere godt arbejde og bære vores velfærdssamfund videre til næste generation. Du kan også aflægge løftet, og sætte fokus på behovet for flere praktikpladser på www.lærlingeløftet.dk                            
 

Publiceret 13 November 2017 11:02

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV