DEBAT:

Der er råd til velfærd

Af
Helge Bo Jensen

formand for beskæftigelsesudvalget

Enhedslisten

Man skulle tro vi er blevet fattigere. I mange år er der skåret ned på velfærden i Albertslund og mange andre kommuner. Skoler og daginstitutioner er slået sammen eller lukket, der er færre lærere på skolerne og færre pædagoger i daginstitutionerne. Arbejdsmarkedet er blevet mere ubarmhjertigt, også i kommunerne. Mange ansatte får stress og bliver syge. Vilkårene for arbejdsløse og andre på overførselsindkomster er blevet helt ubærlige. Og vores ældre med brug for hjælp under man knap nok det allermest nødvendige. Nærvær forsøges erstattet med robotter, såkaldt velfærdsteknologi - og frisklavet mad er ikke et mål for flertallet i kommunalbestyrelsen.
Men Danmark er langt fra blevet fattigere. 
Siden 2001 er Danmarks samlede økonomi vokset med 15%, på trods af krisen. Men der er sket en kolossal omfordeling til fordel for de rigeste. Siden krisen har den rigeste ene procent fået 57,2% i lønstigning. Almindelige lønmodtagere har fået 11,5% - og mennesker udenfor arbejdsmarkedet har ikke fået noget som helst, tværtimod. Samtidig er der givet ca. 29 mia. kr. i skattelettelser til de rigeste 20%. 
Problemet er at de borgerlige partier og socialdemokraterne i regering har ført en politik, hvor de mest velhavende systematisk er blevet forgyldt samtidig med at kommunernes økonomi er blevet udhulet. Inspireret og uden tvivl presset af EU, men også helt frivilligt. Her i Albertslund har S og SF-flertallet stort set lydigt fulgt efter og gennemført velfærdsnedskæringerne. Vi kunne have beskyttet velfærden og de borgere der er blevet ramt hårdest af krisen og regeringens politik. Det skete ikke. Pengene blev brugt til prestigeprojekter, førerløse busser, fantasifulde lysprojekter og vederlag til borgmesteren.
Kommunalvalget er den første mulighed for at sige stop - og stemme ja til velfærd. Stem Ø d. 21. november.

Publiceret 13 November 2017 17:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV