Se billederne:

Fest for 50 år med det lille, trygge miljø for børn

Dagplejen i Albertslund er 50 år, og det blev fejret med besøg af nuværende og tidligere dagplejere, forældre og børn

Af
Jørgen Brieghel

FEST Udenfor væltede voldsom regn ned. Men inden døre i Dagplejecentret på Damgårdsvej var der lunt og godt, farverige balloner i loftet, lækkerier på bordene, bobler i glassene og besøg af nuværende og tidligere dagplejere, forældre og børn. Næsten som et symbol på dagplejens overskrift: Det lille og nære og trygge miljø for børnene.
Dagplejen i Albertslund er 50 år, og det blev fejret fredag med en reception.
Et par af de allerførste dagplejere var mødt frem, og chefen fra den gang – Jørgen Hansen, der var socialinspektør, da dagplejen blev indført i Albertslund – kom også og hilste på. (Selvom nogle mente, at han var gået forkert og vist skulle ind i nabohuset, ældrecentret Damgårdshave!).
Nuværende leder af dagplejen, Susanne Vestergaard Holsøe bød velkommen og fortalte, at dagplejen gennem årene har levet en omtumlet tilværelse, og sågar har været i kommunens sparekatalog. Noget der dog blev afværget.
Herefter holdt Merete Løkkegaard, chef for kommunens dagtilbud, tale.
”Jeg har kun været her i et halvt år, så jeg har måttet lede i de lokale arkiver for at finde historien om dagplejen”, sagde hun. ”Det hele begyndte i den daværende Stensmosegaard med 30 børn, siden har dagplejen holdt til i Kongsholmcentret, og i en periode i 2002 været oppe på hele 225 børn. Men der bliver færre børn og flere ældre i Albertslund, så i dag er der 60 børn i dagplejen, som i øvrigt har en meget tilfreds brugerkreds”.
Merete Løkkegaard lagde vægt på nogle af tradititonerne i dagplejen: De er altid med på Børnefestugen. De er altid med på Dagplejens dag i Albertslund Centrum, og de er altid med på Skolernes Motionsdag, som de har døbt Dagplejens Motionsdag.
”Nu holder de fødselsdag, og det siger noget meget positivt om dagplejen, at når man spørger, hvad de ønsker sig i fødselsdagsgave, har det kun været ting, som kommer børnene til gode. Det er dejligt. God vind til jer de næste 50 år!”, sluttede Merete Løkkegaard.

Nuværende og tidligere dagplejere mødtes og fik en snak.

Nuværende og tidligere dagplejere mødtes og fik en snak.

Publiceret 13 November 2017 08:00

SENESTE TV