DEBAT:

Pamperi og bengnaveri

Af
Henrik Skude

Kanalens Kvt. 10

Enhedslisten kritiserer med rette Albertslunds borgmester for at tjene for godt på sit hverv. Udover borgmesterlønnen på ca. 700.000 kr. får Steen Christiansen ca. det samme for de bestyrelsesposter og andre ben han varetager ved siden af, fordi han er borgmester og varetager kommunens interesser. Men når det er det han gør, hvorfor skal han så have det betalt to gange? Han får jo en god borgmesterløn for at være borgmester og varetage kommunens interesser.
Med en løn på op mod 1,5 mio. kr. er han tæt på den løn statsministeren får.
Han gør intet galt! Han følger bare reglerne. Carl Holst gjorde intet galt, han fulgte bare reglerne og scorede dobbelt løn. Anne Mee Allerslev gjorde intet galt, hun lånte bare Rådhuset til en reception. Men moralsk var det forkasteligt. Moralsk er det forkasteligt, at Steen tjener så meget. Det er pamperi og bengnaveri af værste skuffe. Steen er faktisk den borgmester i Danmark, der får mest ud af bijob. Alle de ekstraindtægter han får fra bijob burde trækkes fra i hans borgmesterløn.
Men hvad med dem, der skyder på ham? Nr. 1 på Enhedslistens liste er Helge Bo Jensen. Han sad i kommunalbestyrelsen fra 1989 til 2001 og så igen fra 2005. Det vil sige han har siddet der i 24 år ud af de sidste 28. Og nu vil lægge 4 år mere til.
Jamen Enhedslisten - er det ikke dem, der har rotationsprincipper? Så man skal ud i virkeligheden og lave basisarbejde på gulvet efter 7 år? Måske; men åbenbart ikke i Albertslund.
Jeg ved, hvad svaret bliver fra både Socialdemokratiet og Enhedslisten.
Steen og Helge følger bare reglerne. Det gjorde Holst og Allerslev også! MEN HVOR ER MORALEN?
Man skal ikke kaste med sten (eller mod Steen) når man selv bor i et glashus.

Publiceret 14 November 2017 11:09

SENESTE TV