DEBAT:

Vil din politiker skaffe lærepladser?

Af
Vivi Nør Jacobsen

SF

nummer 4 på liste F

Lige nu mangler 64 unge i Albertslund en læreplads. Det er faktisk en god nyhed, for i juli var tallet 75. Det ændrer dog ikke ved, at kommunalpolitikerne har en opgave med at kan hjælpe til, så alle kommer med– det er bare ikke alle der vil.
Et af de værktøjer vi kan tage i brug er uddannelsesklausuler. Uddannelsesklausuler tvinger virksomhederne til at tage lærlinge, mens en virksomhed løser en udliciteret opgave for kommunen. Albertslund Kommune udliciterede alene sidste år for 381 mio. kr., så det er et forholdsvist enkelt greb, som potentielt kan skabe mange nye lærepladser.
3F har spurgt os kandidater til regions- og kommunalvalget, om de vil skrive under på Lærlingeløftet. Et løfte om, at man – hvis man bliver valgt ind på tirsdag – vil arbejde for, at kommunen indfører uddannelsesklausuler i alle udliciterede opgaver. Et løfte om, at man vil arbejde for, at flere unge vil tage en faglig uddannelse.
I Albertslund er der 35 kandidater som ikke har taget Lærlingeløftet. Og fem som melder, at de ikke støtter det. Det er ikke alene trist for de unge mennesker, det kan blive fatalt for vores virksomheder som lige om lidt vil mangle den faglærte arbejdskraft.
På www.lærlingeløftet.dk kan du se, hvilke politikere der har taget Lærlingeløftet. Det har jeg. #Fællesomalbertslund
 
Publiceret 14 November 2017 11:23

SENESTE TV