DEBAT:

Nix pille før 6

Af
Claus Heje

Socialdemokratiets kandidat i Taastrupkredsen til Region Hovedstaden:

Hvis smerten rammer, og du får brug for medicin om natten, er der ingen vej til lindring, for apoteket er lukket frem til klokken 6 om morgenen. Så hvis barnet pludselig får ondt, hvis den store hovedpine rammer, eller hvis smerterne fortsætter fra en operation, hvor du er hjemskrevet, så må du vente natten over! Ingen piller før klokken 6. Fremover er der ikke apoteker, der er åbent mellem midnat og 6 om morgenen.
Alle landets døgnapoteker på nær Steno i København lukker den 1. januar 2018 for døgnåbent! Det har Folketinget besluttet. Uden tilskud er det ikke rentabelt at holde åbent om natten, og man vil hellere give tilskud til flere apotekerudsalg. Når de døgnåbne apoteker lukkes, er det for at øge konkurrencen blandt apotekerne. Fri konkurrence går forud for vores behov for tryghed når smerterne rammer.
Hvis apoteket får lov af regionen, kan apotekerne vælge at lukke allerede klokken 21 og først åbne klokken 8. Hvis man fremover har brug for medicin om natten, kan man efter kontakt med lægevagten afhente medicin på en natåbent akutklinik. Den nærmeste åbne akutklinik ligger på Hvidovre hospital. Uanset den mulighed er det jo ikke alle, der lige kan komme hele vejen til Hvidovre hospital eller Steno fremfor Glostrup apotek. Prisen for at hente medicin kommer let til at overstige medicinprisen mange gange. Så ikke alene skaber det mindre tryghed, det øger også skævheden i behandlingen, når din økonomiske formåen kommer til at afgøre, om du kan få lindring før klokken 6 næste morgen!
Oplandet omkring Glostrup apotek er så stort, at der burde være adgang til medicin når det er nødvendigt! Også om natten! Derfor mener jeg, at Glostrup apotek også skal være et døgnapotek i 2018. Alternativet er, at åbne et fuldt apotek ved siden af akutklinikken i Glostrup, der så må være døgnåbent.
Uanset om hvordan vi sikrer medicin om natten, vil jeg kæmpe for, at det aldrig er tidspunktet du bliver syg, der afgør, hvilken behandling, du får.

Publiceret 15 November 2017 08:50

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV