DEBAT:

SF støtter ikke gyldne håndtryk og dobbelte lønninger

Af
Leif Pedersen

kommunalbestyrelsesmedlem

Formand for Miljø- og Byudvalget

medlem af Økonomiudvalget

spidskandidat for SF til kommunalvalget.

Fra SF støtter vi op om det fokus, der er i medierne kommet på lederlønninger, gyldne håndtryk mm. Det er bestemt værd at grave i og undersøge, fordi det er fællesskabets penge vi bruger når vi aflønner cheferne. 
SF mener at vi i Albertslund ikke længere skal anvende åremålskontrakter og vi mener heller ikke at medarbejder der rejser frivilligt skal have penge for det. Når det kommer til at ledere bliver sagt op, bør man efter vores mening foretage en modregning i lønnen såfremt der findes nyt job i opsigelsesperioden, på den måde vil vi af med dobbeltløn, vilkår som også gælder for store dele af det øvrige arbejdsmarked. Og der er flere andre forhold som vi mener er nødvendige at granske nærmere. 
Når vi så alligevel undlod at stemme for Venstres forslag i kommunalbestyrelsen forleden dag, så var det, fordi det hele blev en kende populistisk i stil med ”at nu skal de der topledere også have en på hatten”. I SF mener vi ikke der er fri jagt på topledere, de har som arbejdsmarkedets øvrige ansatte nogle aftalevilkår de ansættes efter. Dem mener SF, at vi er nødt til at forholde os til – kort sagt kan vi ikke tillade os at bare blæse på ”overenskomsten”. 
Det havde været SÅ nemt for SF at stemme for, for vi deler jo i store træk holdning om, at noget løbet løbsk i de aftaler. Men før vi går den vej er vi nødt have et overblik over, hvilke muligheder vi har for at påvirke tilstanden. Det får økonomiudvalget et bud på til december, det bud vil vi i SF godt kende før vi tager stilling. SF er helt sikker på, at vi kommunalbestyrelsen kommer tilbage til dette inden for kort tid og at der kommer en stramning 
Så selv om den populistiske puls også slog i SF, valgte vi at besinde os her og nu og undlade at stemme. Det er der sikkert ikke mange stemmer i, men hellere bevare vores integritet end bare løbe med. 
#FællesOmAlbertslund

Publiceret 16 November 2017 16:15

SENESTE TV