DEBAT:

Et stærkere bibliotek i Albertslund

Af
Stig Larsen

medlem af Integrationsrådet og kandidat for Enhedslisten

Det er langt fra altid kulturen som står øverst på den politiske dagsorden, når der er kommunalvalg, men kulturen er på mange områder afgørende for kommunens og borgernes udvikling. Her giver Danmarks Biblioteksforening nogle bud på, hvorfor bibliotekerne er vigtige for kommunerne, som du er velkommen til at inddrage, når du deltager i debatter om kommunens og kulturens fremtid.
En undersøgelse fra Danmarks Biblioteksforening viser, at bibliotekerne styrker fællesskabet blandt kommunens borgere og kan give socialt svage borgere et skub fremad.
Bibliotekerne styrker også fællesskabet og sammenhængskraften i kommunen. 78% af dem som kommer fra en økonomisk dårligere stillet familie mener, at biblioteket medvirker til en oplevelse af, at man får kendskab til samfundet, og 59% fra samme gruppe oplever at blive en del af et fællesskab på biblioteket
Bibliotekerne har også en stor betydning for uddannelse blandt indvandrere i kommunen. 70% af indvandrere i Danmark siger nemlig i undersøgelsen, at ”biblioteket har hjulpet mig personligt til at gennemføre skole eller uddannelse”. Samtidig oplever 84% af indvandrere og efterkommere at biblioteket medvirker til en oplevelse af at man får kendskab til samfundet.

Publiceret 17 November 2017 16:00

SENESTE TV