Fodboldklub om grooming-sag:

Vi gør alt for at forebygge

Vi er rigtigt kede af den triste sag, lyder det fra bestyrelsen i AIF Fodbold

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Efter dommen i sagen om en 21-årig mand, der var tiltalt for “grooming”, digitalt børnelokkeri, ønsker AIF Fodbold at slå fast, at man gør alt for at forebygge at en lignende sag sker igen.
Det sker i en officiel udmelding fra bestyrelsen, der er lagt på AIF Fodbolds Facebook-side. Her fremgår det også, at manden, der tidligere har været tilknyttet fodboldklubben som fodboldtræner, ikke har været det siden anholdelsen fandt sted, og at klubben er meget ked af sagen.

Udmeldingen

Udmeldingen fra bestyrelsen i AIF Fodbold lyder som følger:
“I dag faldt der dom i sagen omkring den 21-årige mand, der har været sigtet for digitalt børnelokkeri, også kaldet grooming. Dommen lød på halvandet års fængsel samt en bøde på omkring 400.000 kroner.
På diverse medier har man dagen igennem kunne læse og høre, at den 21-årige mand også har været fodboldtræner her i Albertslund IF.
Vi kan bekræfte, at dette er sandt. Vi vil dog understrege, at han ikke længere var træner i Albertslund IF, da anholdelsen fandt sted.
Under hele forløbet har vi været i tæt dialog med politiet, der løbende har informeret os om efterforskningen.
Vi blev gjort opmærksomme på, at nogle af de forurettede er, eller har været, medlemmer i vores klub.
Det præcise antal forurettede fra Albertslund IF, ønsker vi ikke at kommentere yderligere på.
Politiet har efterfølgende selv taget kontakt til de forurettedes pårørende, hvilket betyder, at der umiddelbart ikke er tale om flere forurettede fra Albertslund IF.
Vi har, under hele sagen, valgt at forholde os tavse, da vi ikke ville påvirke efterforskningen af den 21 årige mand. Deraf kommer denne udmelding først nu, da der, i dag, er faldet dom i sagen.
Vi er rigtig kede af, at en sådan trist sag har ramt vores fantastiske fodboldklub. Hos Albertslund IF gør vi alt, hvad vi kan, for at forebygge sådanne ting. Blandt andet ved at indhente børneattester på alle ungdomstrænere samt ledere i hele klubben.
De ungdomstrænere og ledere, som vi pt. har i klubben, har vi meget stor tillid til, og de gør alle et fantastisk stykke arbejde for klubben og for vores mange ungdomsmedlemmer.
Vi har ingen yderligere kommentarer til sagen.”

Publiceret 29 November 2017 09:45

SENESTE TV