Københavner stoppet for spirituskørsel i Albertslund

33-årig mand kørte usikkert på Roskildevej og blev standset af politipatrulje

Usikker kørsel fik en politipatrulje til at standse en bil på Roskildevej fredag kl. 18,54.
Føreren var en 33-årig mand fra København, og han endte med at blive sigtet for spirituskørsel, da et alkometer gav udsalg for en for høj promille. Manden blev anholdt og bragt til et nærliggende hospital for at få udtaget kontrollerende blodprøver.
Det oplyser Københavns Vestegns Politi.Spirituskørsel koster dyrt
Bøden for førstegangs-spirituskørsel beregnes efter årsindtægt og promillestørrelse. Tjener man f.eks. 250.000 kroner, koster en promille på 0,51 første gang 5.000 kroner, en promille på 1 koster 10.000 kroner og 1,5 hele 15.000 kroner.
Promiller fra 0,5 til 1,2 udløser en betinget frakendelse af kørekortet. Ved promiller over 1,2 mistes førerretten straks. Når frakendelsestiden er udløbet, skal man først gennemgå et særligt kursus om alkohol og trafik. Derefter skal man tage – og betale for - kørekort helt forfra.
Promiller over 2 og gentagen spirituskørsel udløser fængselsstraf. Straffen kan gøres betinget mod en indtægtsbestemt bøde og afvikling af samfundstjeneste eller alkoholistbehandling.
Hvis du tidligere har en dom for narkokørsel og efterfølgende kører spirituskørsel, vil det blive betragtet som værende anden gang du kører spirituskørsel.

Publiceret 12 December 2017 18:00

SENESTE TV