Få styr på strømmen og spar penge

Har du styr på strømmen, spørger Agenda Centret og tilbyder et energitjek

Af
Jørgen Brieghel

Har du stadig halogen- eller glødepærer i nogle af dine lamper, eller har du ældre elektriske apparater rundt om i hjemmet, så er der potentiale for nemme strømbesparelser. Det siger man i Agenda Centret, der tilbyder et gratis energitjek til de familier, der kan svare ja til et af de to ovennævnte spørgsmål.

Flere apparater, men ikke øget forbrug

Elforbruget har de seneste 15 år ligget nogenlunde stabilt i landets husstande, men her i Albertslund er forbruget faktisk faldet. ”Det skyldes ikke mindst, at vores elektriske apparater er blevet langt mere energieffektive, og at det med EU’s energimærkningsordning, er blevet meget mere overskueligt, at se hvad de forskellige maskiner bruger af strøm”, fortæller Signe Landon fra Agenda Centret. ”Årsagen til, at forbruget så ikke er faldet mere end som så, skyldes den enorme stigning i antallet af elektriske apparater i hjemmet. Fra 1990 til 2010 steg antallet af strømbrugende apparater i en gennemsnitlig familie fra 15 til 38, og det tal er uden tvivl vokset siden”.

Hvad kan der spares?

”En albertslunder bruger i gennemsnit omkring 1.150 kWh om året, så ligger dit forbrug højere end det, vil du med stor sandsynlighed, og uden de store afsavn, nemt kunne spare strøm. En kWh koster omkring 2 kr., så sænker du forbruget fra 1.400 kWh til 1.000 kWh, hvilket ikke er urealistisk, vil du kunne spare 800 kr. om året”, lyder det fra Signe Landon. ”Udover pengene sparer du også udledning af CO2. Strømmen i Danmark er indenfor de senere år blevet grønnere. Ca. 40 % af den kommer fra vedvarende energikilder som vindmøller, solceller og vandkraft, og andelen af ”grøn strøm” fortsætter med at stige. Men indtil strømmen er helt ren, er der også for miljøets skyld grund til at spare”. Er man interesseret i et energitjek, kan man ringe til Agenda Centret på 43 62 20 15 og aftale nærmere.

Publiceret 05 January 2018 05:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV