Ugens film:

Action, nødder, sort humor og Michael Strunge

Fire vidt forskellige film får premiere i den lokale biograf

Så er filmåret 2018 i gang, og der lægges ud med hele fire filmpremierer i Albertslundbiograferne.
Fra torsdag bydes der både action, animationsfilm, højspændt drama fyldt med sort humor - og en dokumentarfilm om Michael Strunge.
I action-thrilleren “Sidste stop” bliver Michael MacCauley (Liam Neeson), en hårdtarbejdende familiefar, pludselig fyret.
Togturen på vej hjem bliver dog meget værre, end han kunne forestille sig, da en passager giver ham et tilbud:
Find dén passager, der ikke passer ind, og bliv rigeligt belønnet.
Filmen “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” handler om en kvinde, der - flere måneder efter mordet på sin datter - fremsender voldsomme anklager mod byens politimester på tre reklamesøjler på vejen, som fører ind mod byen.
Da politimesterens næstkommanderende, en umoden morsdreng med en forkærlighed for vold, bliver involveret, er kampen mellem Mildred og byens retshåndhævelse fuldstændig.

Strunge vender tilbage

Så er det hele noget mere fredeligt i animationsfilmen “Det store nøddekup 2”, der er fortsættelsen til “Det Store Nøddekup” om egernet Vilfred og musen Makker.
Efter begivenhederne i den første film skal Vilfred og hans venner stoppe byens borgmester fra at ødelægge deres hjem, fordi han ønsker at gøre plads til en forlystelsespark.
Endelig bydes der på en helt ny dansk dokumentarfilm, “Væbnet med ord og vinger”, om digteren Michael Strunge. Han døde i 1986, kun 27 år gammel, efter et selvmord, hvor han sprang ud af sit vindue fra sin lejlighed på 4. sal på Østerbro.
Mere end 30 år efter vender han tilbage og fortæller om sit liv fra himmelperspektiv - om opvæksten i forstaden Hvidovre, hans drømme om at blive som idolerne Rimbaud og Bowie, hans gennembrud som digter og hans forhold til punk, musik, kunst, politik, kærlighed og ikke mindst døden.
due

Digteren Michael Strunge vender tilbage i dokumentarfilmen

Digteren Michael Strunge vender tilbage i dokumentarfilmen "Væbnet med ord og vinger".

Publiceret 07 January 2018 03:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV