Den nye trappe gør koncertrummet mere åbent og giver bedre mulighed for at sidde ned, konstaterer Niels Christian Geil (stående) og Jeppe Skjold.

Den nye trappe gør koncertrummet mere åbent og giver bedre mulighed for at sidde ned, konstaterer Niels Christian Geil (stående) og Jeppe Skjold.

Nyt koncertrum:

Forbrændingen i nye klæder slår dørene op

Spillestedet tager hul på et travlt år med ny koncertsal og åbent hus

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Koncerter i Forbrændingen - skal de ikke opleves stående, og med en god fadbamse i hånden?
Jo, det vil nogle sige. Mens andre måske kan blive noget træt i benene af at stå op en hel aften.
For dem, der godt kan bruge at sidde lidt ned, mens musikken spiller, er der nu lidt bedre forhold i sigte på det populære spillested.
“Vi har imødekommet et ønske hos nogle, og samtidig fået skabt et mere åbent koncertrum”, siger Jeppe Skjold, kunstnerisk leder af Forbrændingen.
“Nogle har haft den oplevelse, at det er et rum man kan “slå sig lidt på”. Det laver vi om på nu”, siger Niels Christian Geil, der er PR-medarbejder.
Siddepladserne er blevet udformet som en slags trappe i træ, på en snirklet og avanceret måde, så det næsten ligner en lille kunstnerisk skulptur.
“Det er lavet så man både kan stå og sidde der, hvad man nu har det bedst med”, siger Jeppe Skjold.
Det nye koncertrum er allerede blevet afprøvet en enkelt gang. Men den sidste finish af trappen - eller skulpturen om man vil - skal lige pudses af, så er det nye rum helt klart.

Drej på lyd og lys

Man kan se nærmere på resultatet, og meget andet, når Forbrændingen slår dørene op lørdag den 3. februar.
Det sker i forbindelse med Open Club Day, hvor alle er velkomne fra klokken 16-20. En dag hvor alle i staben omkring spillestedet er til stede, og hvor man kan få en grundig rundvisning, og få nysgerrigheden stillet.
“Mange synes der er noget spændende og magisk ved sådan et spillested, og vi vil gerne give alle mulighed for at se nærmere på hvordan det hele foregår”, siger Niels Christian Geil.
“Man kan få lov at dreje på lys- og lydknapperne og høre om alle røverhistorierne fra baglokalet.”
Jeppe Skjold føjer til, at mange har et forhold til Forbrændingen, men også ofte mange ubesvarede spørgsmål:
“Vi har været her i 22 år og mange kender os ud og ind. Men der er også mange som ikke aner hvem vi er, fordi vi måske ligger på en lidt speciel måde, i det gamle forbrændingsanlæg. Derfor tænker vi Open Club Day, som er et koncept også andre spillesteder indbyder til den 3. februar, som en oplagt mulighed for at kommet tæt på det hele.”

Noget for alle

For Forbrændingen skal ramme bredt, så der er noget for alle, slår Jeppe Skjold og Niels Christian Geil fast:
“Vi vil gerne være det folkelige kulturhus, så vi retter os til både børn, unge og ældre.”
Det ses også af det kommende års program. Her bydes der både på De Danske Hyrder, Moonjam, Leif Sylvester, børnejazz, Delta Blues Band og Thomas Blachmann - for bare at nævne nogle eksempler.
Og så er der som tidligere omtalt den store koncert til oktober med “bysbørnene” Phlake, der spiller op i MusikTeatret - og hvor Forbrændingen er med i samarbejdet bag.

Publiceret 26 January 2018 06:00