Bare kom an, din kryster!

Bare kom an, din kryster!

Se billederne:

Der var engang - 600 børn i Vestskoven

Rollespil foldede sig ud i strålende solskin

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Når der er eventyr i skoven, og vejret også arter sig “eventyrligt”, er der ingen grund til tøven. Så er det bare afsted!

600 børn kæmpede i ugens løb på livet løs i det traditionsrige rollespil, så skoven igen var fuld af liv. Med krigere, sælgere og healere fra alle byens SFO'er, som traditionen sig byder.

Ifølge Henrik Hansen, der er pædagog på SFO'en Hjerter To, kan rollespil få alle med:

“Også de der til daglig kan have det lidt svært. Ellers handler det om at gøre noget anderledes og få børnene til at røre sig på en anden måde end normalt. Ideen med rollespillet er, at få børn i Albertslund til at gøre noget sammen på tværs af byen. Det er en del af et vigtigt pædagogisk redskab; at give børn nogle fælles oplevelse på tværs af institutioner og geografi”, siger han, og fortsætter:

“Derudover bruger vi det som en del af vores bevægelsesstrategi. Børn der løber rundt til rollespil bevæger sig utroligt meget og får motioneret gennem leg og kamp. Skoven er et sted med højt til loftet og plads til alle, selv børn der har det svært i hverdagen kan uden problemer rummes til rollespillet i skoven.”

600 børn gjorde altså Vestskoven til en levende skovbund i det skønneste forårsvejr. Malede børn og udklædte voksne kæmpede ”drabelige” kampe, lagde strategier og spiste suppe sammen i den etablerede ”kroen” i midten af skoven.

Publiceret 21 April 2018 05:00

SENESTE TV