Papegøjen var klar, da der blev budt velkommen til årets børnedyrskue.

Papegøjen var klar, da der blev budt velkommen til årets børnedyrskue.

Se billederne:

Fuldt hus til Oles sidste dyrskue

Børnedyrskuet på Dyregården var et sandt tilløbsstykke i det flotte forårsvejr

Af
Jørgen Brieghel

Man skulle tro, at mindst det halve af byen var mødt frem til årets børnedyrskue på Dyregården lørdag.

Overalt var der trængsel og stor interesse for at kigge på de mange dyr, der til daglig bor på Dyregården – men også dem, som albertslunderne havde taget med for at udstille og få bedømt.

25 børn udstillede deres kæledyr. Det var hunde, kaniner, marsvin, dværghamstere, en ged og en kalv!

Det var også anledning til at hilse på Ole Damsgaard, for hvem årets Børnedyrskue bliver det allersidste i de 42 år, han har været ansat på gården.

Som du kan læse på side 7 stopper Ole og går på pension.

Traditionen tro blev børnedyrskuet åbnet af Susanne Storm Lind (Soc.), medlem af kommunalbestyrelsen.

”Allerførst vil jeg fortælle, til jer der ikke allerede ved det, at dette børnedyrskue – desværre er Oles allersidste, som leder af Toftegården. Ole har bedt mig sige, at Albertslund Kommune holder en afskedsreception på torsdag mellem kl. 10 og 12, - dog er man også velkommen efter kl. 12, når den officielle del er overstået. Og mandag den 30. april, på Oles allersidste dag, vil han sørge for, at der er kage og lidt at drikke, til jer der måtte komme forbi”, sagde Susanne Storm Lind. 

”Børnedyrskuet holdes af Ejby-Glostrup 4H – Viby 4H – sammen med vores egen Toftegårdens 4H klub. På dyrskuet kan I, ud over at se kæledyrene, også få en ridetur, male træ-dyr, kværne korn, få ansigtet malet, lave vokslys og få taget en selfie med forskellige effekter. Der er mulighed for at møde hamsterklubben - og selvfølgelig også møde en masse andre dyr – og der vil være konkurrencer, som ”gæt kaninens vægt” og ”hønselortespil” i løbet af dagen. De børn som udstiller deres hunde og kaniner deltager i hunde-agility og kanin-hop – og det er underholdende at se på, for de går op i det med liv og sjæl, så det må I ikke gå glip af. Du kan også selv prøve hunde-agility springene”, sagde Susanne Storm Lind.

Derefter var der gang i bedømmelser og aktiviteter. Rigtig mange nød bare dagen og sad på bordene foran Dyregården og hyggede sig i solskinnet.

Der var fuldt hus, og der var rigtig god stemning. Dejligt, når nu det var Oles sidste børnedyrskue.

Publiceret 23 April 2018 07:00

SENESTE TV